Ucraina: 'Practic oraşul Mariupol nu mai există', declară viceprimarul oraşului-port

Ucraina: 'Practic oraşul Mariupol nu mai există', declară viceprimarul oraşului-port

Mai mult de 200.000 de persoane aşteaptă să plece din oraşul-port Mariupol, atacat şi bombardat în mod constant de armata rusă, potrivit administraţiei oraşului, informează vineri dpa.

"Ei au tăiat legăturile oraşului pe toate direcţiile", a declarat viceprimarul Mariupolului, Serhii Orlov, pentru programul "Mittagsmagazin" al televiziunii publice germane ARD.

Potrivit lui Orlov, niciun camion umanitar nu a putut intra în oraş. Până acum au eşuat mai multe încercări de a crea coridoare umanitare pentru a evacua şi salva refugiaţi.

"Nu ştiu cum să descriu distrugerea oraşului nostru. Practic, oraşul nu mai există. Imaginile cu (oraşul cecen) Groznîi şi cele cu (oraşul sirian) Alep - aşa arată Mariupol în acest moment", a afirmat Orlov.

Armata ucraineană este "foarte curajoasă", însă soldaţii nu au arme pentru a proteja vieţile civililor împotriva atacurilor aeriene ale armatei ruse, a mai spus el.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante