Ucraina prelungește legea marțială și amână alegerile parlamentare din octombrie

Ucraina prelungește legea marțială și amână alegerile parlamentare din octombrie

Parlamentul Ucrainei a votat joi prelungirea legii marțiale cu încă 90 de zile până pe 15 noiembrie. Astfel este exclusă posibilitatea ca alegerile parlamentare să aibă loc în octombrie, așa cum erau programate.

Parlamentul ucrainean a votat prelungirea legii marțiale FOTO Wikipedia

Ucraina a introdus legea marțială pe 24 februarie 2022, ziua în care Rusia a lansat o invazie pe scară largă în ucraina. Legea, care interzice bărbaților cu vârste între 18 și 60 de ani să părăsească țara, a fost prelungită de mai multe ori, scrie Reuters .

Yaroslav Zheleznyak, un membru al parlamentului, a declarat pe Telegram că o majoritate covârșitoare a parlamentarilor au votat pentru prelungirea legii marțiale, într-o sesiune a parlamentului Radei Supreme.

Astfel, nu pot fi organizate alegeri parlamentare în timpul legii marțiale și, deși erau programate în octombrie p entru a alege un nou parlament . Aceasta va fi prima dată când un vot național mare va fi respins din cauza războiului.

În situația actuală, Ucraina urmează să organizeze și alegeri prezidențiale în martie anul viitor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

4 „Ar fi primul val al ofensivei”

5 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene