Ucraina: Preşedintele Biden avertizează că o invazie rusă ar creşte preţul benzinei în SUA

Ucraina: Preşedintele Biden avertizează că o invazie rusă ar creşte preţul benzinei în SUA

Preşedintele Joe Biden i-a avertizat marţi pe americani că o invazie rusă a Ucrainei va duce la creşterea costului benzinei în Statele Unite şi a afirmat că administraţia sa va depune eforturi pentru a atenua impactul unei perturbări a pieţei internaţionale a energiei în caz de conflict, informează AFP.

"Pentru a fi clar, dacă Rusia decide să invadeze Ucraina, asta va avea consecinţe şi aici", a afirmat preşedintele SUA în timpul unui scurt discurs la Casa Albă.

"Nu mă voi preface că va fi nedureros. Acest lucru va avea un impact asupra preţurilor energiei", a adăugat el, în timp ce temerile unui război în Ucraina determină deja creşterea preţurilor petrolului la cel mai înalt nivel din ultimii şapte ani.

Joe Biden a spus că administraţia sa ia "măsuri active pentru a reduce presiunea asupra propriei noastre pieţe a energiei şi pentru a compensa creşterea preţurilor".

"Ne coordonăm cu principalii consumatori şi producători de energie", a adăugat el."Voi coopera cu Congresul pentru a ajuta la protejarea consumatorilor şi pentru a răspunde la o creştere a preţurilor la pompă". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”