Ucraina, „prudentă” după anunţul retragerii ruse din Herson: „Inamicul nu ne face cadou”

Ucraina, „prudentă” după anunţul retragerii ruse din Herson: „Inamicul nu ne face cadou”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat miercuri seara că ţara sa reacţionează cu o „prudenţă extremă” la anunţul privind retragerea rusă din oraşul Herson, sudul ţării, relatează AFP.

FOTO: Profimedia

„Inamicul nu ne face cadou, nu face «gest de bunăvoinţă», trebuie să câştigăm totul", a declarat Zelenski în mesajul său zilnic către ucraineni.

„Trebuie deci să fim extrem de prudenţi, fără emoţii, fără să ne asumăm riscuri inutile, pentru a ne elibera tot teritoriul cu cele mai mici pierderi posibile", a subliniat preşedintele ucrainean.

Ministrul rus al apărării Serghei Şoigu a ordonat miercuri trupelor ruse care ocupă provincia ucraineană Herson să se retragă de pe malul de vest al fluviului Nipru, ca urmare a atacurilor ucrainene din apropierea capitalei omonime a acestei provincii, notează Reuters şi AFP.

Capitala provinciei Herson a fost singurul mare oraş ucrainean pe care trupele ruse au reuşit să-l ocupe după lansarea invaziei asupra Ucrainei în februarie.

Armata ucraineană a lansat în septembrie o contraofensivă în Herson prin care încearcă mai întâi să taie comunicaţiile trupelor ruse care au trecut Niprul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria