Ucraina recunoaște că operează din teritoriul Rusiei: Ce spune șeful spionajului militar ucrainean despre atacul de la Pskov

Ucraina recunoaște că operează din teritoriul Rusiei: Ce spune șeful spionajului militar ucrainean despre atacul de la Pskov

Atacul cu drone care a vizat săptămâna aceasta aeroportul din Pskov, în nord-vestul Rusiei, a fost lansat din teritoriul Rusiei, a declarat vineri şeful spionajului militar ucrainean, Kirilo Budanov.

Incendiu pe aerodromul din Pskov surprins după atac FOTO EPA-EFE

Generalul Budanov a recunoscut astfel pentru prima dată că Ucraina operează de pe teritoriul Rusiei, informează AFP, potrivit Agerpres .

„Dronele utilizate pentru a ataca baza aeriană Krestî din Pskov au fost lansate din interiorul Rusiei”, a afirmat Kirilo Budanov pe contul său de Telegram, postând totodată un link spre un articol al publicaţiei The War Zone căreia i-a acordat un interviu.

„Operăm de pe teritoriul Rusiei”, a insistat el în interviul acordat pentru The War Zone.

Totuși, Budanov nu a vrut să spună dacă atacul cu drone împotriva aeroportului Pskov a fost întreprins de oamenii săi sau de cetățeni ruşi care au acţionat în beneficiul Ucrainei.

Potrivit șefului spionajului militar ucrainean, două avioane militare rusești au fost distruse şi alte două au fost serios avariate în atacul respectiv.

Un roi de drone a vizat în noaptea de marţi spre miercuri aeroportul din Pskov, regiune care se învecinează cu Estonia, Letonia şi Belarus.

De câteva luni încoace, atacuri cu drone au loc foarte frecvent la Moscova şi în regiuni ale Rusiei de la frontiera cu Ucraina, dar nu atât de departe precum în cazul Pskov.

Săptămâna trecută, un atac similar a vizat un aerodrom din regiunea Novgorod, distrugând sau avariind cel puţin un avion militar, notează AFP.

La sfârşitul lunii iulie, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat faptul că „războiul ajunge pe teritoriul Rusiei”, însă fără a revendica operaţiuni întreprinse din teritoriul inamicului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”