Ucraina, revoltată de reintegrarea rușilor în sport: Decizie dată prin lege

Ucraina, revoltată de reintegrarea rușilor în sport: Decizie dată prin lege

Guvernul ucrainean a adoptat o lege prin care interzice sportivilor săi să participe la un concurs de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Paris din 2024 dacă sunt prezenţi şi sportivi ruşi, informează cotidianul L'Equipe.

Ucraineanca Elina Svitolina a acuzat, în mod repetat, agresiunea militară a Rusiei în țara ei

Secretarul general al guvernului, Oleh Nemcinov, a declarat, joi, că sportivii ucraineni nu vor fi autorizaţi să participe la competiţii de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Paris din 2024 decât cu condiţia ca aceştia să nu concureze cu sportivi ruşi.

Această decizie, adoptată la propunerea Ministerului Sporturilor şi a preşedintelui Comitetului Olimpic Ucrainean, Vadim Huţait, a intervenit ca urmare a recomandării Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) de a reintegra sportivii ruşi şi belaruşi în competiţiile internaţionale cu titlu individual.

În schimb, problema privind eventuala participare a acestora la Jocurile Olimpice de la Paris, care ar putea atrage boicotul Ucrainei, nu a fost încă tranşată.

Conform declaraţiilor lui Nemcinov pe reţeaua audiovizuală publică Suspilne, federaţiile care nu se vor supune deciziei guvernului ar putea fi deposedate de statutul lor.

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a recomandat marţi reintegrarea sportivilor ruşi şi belaruşi în competiţiile internaţionale, sub drapel neutru şi "cu titlu individual", cu condiţia ca aceştia să nu fi susţinut activ războiul din Ucraina.

Preşedintele CIO a reiterat faptul că politica nu poate face parte din competiţiile sportive şi sportivii nu trebuie pedepsiţi pentru paşaportul lor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”