Ucraina: Rusia a lansat un puternic atac cu drone împotriva oraşului Liov

Ucraina: Rusia a lansat un puternic atac cu drone împotriva oraşului Liov

În oraşul Liov aflat în partea de vest a Ucrainei au fost resimțite mai multe explozii în primele ore ale zilei de marţi, autoritățile locale afirmând că sistemele de apărare antiaeriană au fost activate pentru respingerea unui atac aerian rusesc, informează Reuters, scrie Agerpres.

Bombardament Liov FOTO: Getty Images

Atât primarul Liovului, Andrii Sadovii, cât şi guvernatorul regiunii, Maxim Kozitski, au cerut oamenilor să rămână în adăposturi, deoarece anticipau mai multe atacuri consecutive.

Mai multe escadrille de drone s-au putut auzi începând cu ora 01:30, informează AFP."Apărarea antiaeriană funcţionează în regiunea noastră", iar alte drone "zboară în direcţia noastră", a spus primarul Sadovii pe contul său Telegram.

"Se aud explozii. În urma unui atac cu drone asupra oraşului Liov, un incendiu a izbucnit într-un depozit industrial", a adăugat acesta ulterior, tot pe Telegram.

"Ameninţarea (dronelor) Shahed rămâne prezentă în regiunea Liov. Apărarea antiaeriană funcţionează", au transmis Forţele Aeriene Ucrainene pe acelaşi canal.

Partea de vest Ucrainei a fost sub alertă de atac aerian începând cu aproximativ orele 00:00, precizează Reuters, scrie Agerpres.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat