Ucraina, schimb de prizonieri cu Rusia: 108 femei eliberate FOTO

Ucraina, schimb de prizonieri cu Rusia: 108 femei eliberate FOTO

Un număr de 108 femei, majoritatea militari, au fost eliberate într-un nou schimb de prizonieri cu Rusia, a anunţat luni un consilier al preşedinţiei ucrainene, conform Agerpres .

11 ucrainence eliberate în schimbul de prizonieri cu Rusia sunt ofițeri Foto: Twitter Andrii Iermak

"Astăzi a avut loc un nou schimb pe scară largă de prizonieri de război. Un schimb deosebit de emoţionant şi cu adevărat special: am eliberat 108 femei din captivitate", a anunţat Andrii Iermak pe Telegram.

El a precizat că este vorba despre 11 ofiţeri, 85 de femei soldat şi 37 de femei evacuate de la combinatul siderurgic Azovstal din oraşul Mariupol (sud-est), asediat de forţele ruse la începutul conflictului.

Iermak a afirmat că unele dintre aceste femei eliberate au fost reţinute de separatiştii pro-ruşi din estul Ucrainei din 2019 pentru "poziţiile lor pro-ucrainene".

Ucrainencele eliberate în noul schimb de prizonieri cu Rusia Foto: Twitter Andrii Iermak

Ucrainencele eliberate în noul schimb de prizonieri cu Rusia Foto: Twitter Andrii Iermak

Unul dintre liderii separatiştilor pro-ruşi, Denis Puşilin, a confirmat schimbul de prizonieri, spunând că Rusia a recuperat 110 persoane reţinute de ucraineni.

În rândul celor care urmau să se întoarcă la Kiev, "două femei au refuzat să meargă în Ucraina şi au decis să rămână în Rusia", potrivit acestuia.

Între Moscova şi Kiev au existat numeroase schimburi de prizonieri de la începutul războiului din Ucraina, declanşat în februarie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”