Ucraina se retrage din mai multe acorduri CSI

Ucraina se retrage din mai multe acorduri CSI

Deputaţii Radei Supreme au aprobat retragerea Ucrainei dintr-o serie de acorduri CSI a anunţat duminică Taras Melnichuk, reprezentantul guvernului ucrainean în parlament.

Ucraina se retrage din Centrul Antiterorist al CSI, din acordul CSI în domeniul protecţiei proprietăţii intelectual, precum şi din alte acorduri CSI.
„În ansamblu, proiectul de lege privind retragerea din Acordul CSI privind cooperarea în dezvoltarea şi utilizarea sistemelor de comunicaţii mobile celulare, proiectul de lege privind retragerea din Acordul privind crearea unei rezervaţii interstatale de produse biologice şi alte mijloace pentru animale. Protecţia în statele membre CSI, proiectul de lege privind retragerea din Acordul privind sprijinirea şi dezvoltarea afacerilor mici în statele membre CSI”, a scris el pe canalul Telegram .

De asemenea, potrivit acestuia, parlamentarii au aprobat „un proiect de lege privind retragerea din protocolul de modificare a Acordului privind comunicaţiile interguvernamentale”.

Melnychuk a justificat necesitatea ca Ucraina să înceteze valabilitatea acestor documente prin faptul că acordul privind comunicaţiile celulare nu a avut o implementare practică. În ultimii 10 ani, Ucraina nu a folosit biopreparate şi alte produse de protecţie a animalelor din rezervaţia, care se află în Rusia, a continuat el, iar acordul de sprijinire a întreprinderilor mici „este depăşit”.

În ceea ce priveşte documentul privind comunicaţiile interguvernamentale, potrivit lui Melnychuk, „îndeplinirea obligaţiilor din acord, în special, transmiterea corespondenţei oficiale prin Moscova, reprezintă o ameninţare la adresa intereselor naţionale ale Ucrainei”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...