Ucraina și Rusia anunță că au doborât zeci de drone inamice: cinci civili răniți la Harkov

Ucraina și Rusia anunță că au doborât zeci de drone inamice: cinci civili răniți la Harkov

Ucraina şi Rusia au anunațat că au doborât zeci de drone inamice în noaptea de joi spre vineri, în timp ce ambele părţi au lansat atacuri nocturne asupra unor ţinte din spatele liniilor frontului, relatează AFP, potrivit Agerpres .

Dronă Shahed Captură YouTube

Conform Forţelor Aeriene ale Ucrainei, armata rusă a lansat în cursul nopţii 37 de drone explozive iraniene de tip Shahed şi trei rachete asupra teritoriului ucrainean.

„Ca urmare a operaţiunilor de luptă, 33 de (drone, n. red.) Shahed au fost doborâte” în regiunile Kirovograd (centru), Odesa, Herson, Mîkolaiv (sud) şi Harkov (nord-est), au transmis Forţele Aeriene ale Ucrainei.

În regiunea Harkov, care a fost supusă frecvent atacurilor de artilerie, rachete şi drone, cinci persoane, între care şi un copil de trei ani, au fost rănite într-un atac, a declarat guvernatorul Oleh Sinehubov, care a postat pe contul său Telegram fotografii în care se văd magazine cu ferestre explodate şi un crater lângă o clădire rezidenţială.

De cealaltă parte, Ministerul rus al Apărării a susținut că a sistemele sale antiaeriene au interceptat 16 drone ucrainene în zorii zilei de vineri. Cincisprezece dintre ele au fost distruse în regiunea Volgograd, care se află la aproximativ 300 de kilometri de liniile frontului din estul Ucrainei.

O altă dronă ar fi fost doborâtă deasupra regiunii de frontieră Belgorod, care a fost vizată de mai multe bombardamente şi atacuri aeriene de la lansarea invaziei ruse în Ucraina, la 24 februarie 2022.

Dronele, care sunt deopotrivă dispozitive explozive şi dispozitive echipate cu camere avansate pentru recunoaştere, sunt utilizate pe scară largă în acest război, transmite AFP.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat