Ucraina spune că Putin încearcă să provoace haos, dar rămâne fără rachete

Ucraina spune că Putin încearcă să provoace haos, dar rămâne fără rachete

Secretarul general al Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei, Oleksii Danilov, le-a comunicat, luni, ucrainenilor că președintele rus Vladimir Putin își dorește să stârnească panică și haos, adăugând că Rusia rămâne fără rachete, relatează Ukrainska Pravda .

Oleksii Danilov susține că Rusia va pierde războiul. FOTO Wkipedia

În ceea ce privește puternicul atac cu rachete de astăzi, pe care aproape întreaga țară l-a resimțit astăzi tocmai în sistemul nostru energetic, aceasta este încă o dată o manifestare a slăbiciunii, aceasta este o manifestare a înțelegerii că el (n.r. Vladimir Putin) pierde”, a afirmat Danilov într-un interviu oferit jurnaliștilor de la Ukrainska Pravda.

El vrea astfel să semene în noi haos și panică. Dar vreau să-i asigur pe toți cetățenii noștri că nu mai are multe rachete și, mai devreme sau mai târziu, se vor termina. Și știm sigur că sunt deja mult mai puține decât înainte de 24 februarie”, a mai precizat acesta.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat la televiziunea de stat că Rusia a lansat, luni, bombardamente cu rachete cu rază lungă de acțiune împotriva infrastructurii energetice, militare și de comunicații a Ucrainei, ca represalii la un bombardament asupra podului Kerci din Crimeea , care leagă Rusia de această peninsulă ucraineană anexată.

Ministerul Apărării de la Moscova că „toate țintele desemnate” forțele ruse au fost lovite în atacurile cu rachete efectuate, luni, asupra infrastructurii militare, de comunicații și energetice din Ucraina.

Conform ultimului bilanț, aceste atacuri s-au soldat cu cel puțin zece morți și 60 de răniți.

Ministerul Apărării din Republica Moldova a anunțat că au fost identificate trei rachete care au survolat spațiul aerian al Republicii Moldova.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia