Ucraina: Summitul de la Minsk, 'un punct de cotitură pentru mai bine sau mai rău' (Mogherini)

Ucraina: Summitul de la Minsk, 'un punct de cotitură pentru mai bine sau mai rău' (Mogherini)

Summitul de miercuri de la Minsk în problema ucraineană va fi 'un punct de cotitură pentru mai bine sau pentru mai rău' și oferă 'o șansă Rusiei de a contribui la reglementarea crizei', a apreciat șefa diplomației europene Federica Mogherini, într-o declarație pentru AFP, cu câteva ore înainte de reuniunea din capitala belarusă.

'Dacă va fi găsit un acord, nu înseamnă că vom fi la capătul dificultăților. Dar, dacă rezultatul întâlnirii va fi unul negativ, atunci toate opțiunile, toate evoluțiile pe care fiecare și le poate imagina vor fi posibile, și unele din aceste perspective sunt îngrijorătoare', a ținut să avertizeze Federica Mogherini.

Summitul 'ultimei șanse', așa cum a fost numită reuniunea de la Minsk, urmează să înceapă miercuri seara, cu participarea liderilor Rusiei, Ucrainei, Franței și Germaniei, respectiv Vladimir Putin, Petro Poroșenko, Francois Hollande și Angela Merkel, care vor negocia un plan de pace menit să pună capăt celor 10 luni de conflict la porțile Europei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

3 VIDEO George Simion, derapajul disperării? / Ți-au slăbit șuruburile, țărănușule?

4 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

5 „Este cea mai letală forță de luptă de pe planetă și o vom păstra așa”