Ucraina. Tanc Challenger 2, distrus pentru prima oară în istorie în urma unei acțiuni a inamicului VIDEO

Ucraina. Tanc Challenger 2, distrus pentru prima oară în istorie în urma unei acțiuni a inamicului VIDEO

O înregistrare video distribuită pe platforma socială X, cunoscută până recent sub denumirea Twitter, sugerează că ucrainenii au pierdut în luptele de pe frontul de sud unul dintre cele 14 tancuri Challenger 2 primite de la britanici.

Tanc Challenger 2 FOTO EPA-EFE

Contul „Ukraine Weapons Tracker” susține că a obținut prima confirmare „vizuală” cu privire la pierderea unui tanc Challenger 2 de către armata ucraineană. În plus, ar fi prima oară în istorie când un astfel de tanc e distrus ca urmare a acțiunii directe a inamicului.

Tancul, considerat cel mai modern din dotarea forțelor armate ale Kievului, ar fi fost distrus în apropiere de Robotîne, localitate din regiunea Zaporojie eliberată la sfârșitul lunii august. Ucrainenii ar fi reușit în acea zonă să străpungă prima linie de apărare a ocupanților ruși.

Acest model de tanc, furnizat Ucrainei la sfârșitul lunii martie, se află în dotarea Brigăzii 82 Parașutiști, o unitate de elită care a fost direct implicată în eliberarea Robotîne, notează Digi24.

Marea Britanie intenționează să livreze Ucrainei încă 14 tancuri Challenger 2.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

4 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

5 „Ar fi primul val al ofensivei”