Ucraina: Trupele ucrainene confruntate cu atacuri ale armatei ruse pe fronturile din est și sud

Ucraina: Trupele ucrainene confruntate cu atacuri ale armatei ruse pe fronturile din est și sud

Armata ucraineană se confruntă cu atacuri dure din partea armatei ruse care folosesc focurile de artilerie și loviturile aeriene pe mai multe fronturi aflate în estul și sudul țării, conform unui raport emis joi, la Kiev, de Statul Major, informează dpa, scrie Agerpres.

Atac cu rachete FOTO: Profimedia

În raportul Statului Major sunt menționate secțiunile cele mai dure ale frontului din Kupiansk, Liman, Bahmut, Avdiivka, Mariinka şi Shahtarsk. Cu toate acestea, conducerea militară ucraineană susţine că a reuşit să respingă atacatorii ruși. Afirmaţiile din partea conducerii armatei ucrainene nu pot fi verificate în mod independent în acest moment.

Raportul menționează două secțiuni de front în care armata ucraineană se află în ofensivă: spre Melitopol și Berdiansk în sud.

Obiectivul forțelor ucrainene este ca evoluția contraofensivei să ducă la Marea Azov pentru a întrerupe legătura terestră a Rusiei cu peninsula Crimeea, pe care rușii au anexat-o illegal în 2014, încălcând dreptul internațional.

La Kupiansk, Ucraina a ordonat evacuarea a 37 de localități din regiune, măsură ce afectează peste 11.000 de persoane, inclusive 600 de copii, a scris conducătorul administrației militare regionale, Oleh Siniehubov, informează Agerpres.

Şeful administraţiei militare regionale din Herson, Oleksandr Prokudin, a informat pe Telegram că rușii au bombardat regiunea Herson de 65 de ori în ultimele 24 de ore. În urma bombardamentelor, 16 proiectile au lovit capitala regională cu acelaşi nume.

Ofensiva ucraineană este în desfăşurare de două luni, dar până în prezent rezultatele sale sunt cu mult sub aşteptările conducerii de la Kiev . Războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei se desfăşoară din februarie anul trecut.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană