Ucraina: Trupurile torturate a trei bărbaţi, găsite îngropate în apropiere de Bucea (poliţie)

Ucraina: Trupurile torturate a trei bărbaţi, găsite îngropate în apropiere de Bucea (poliţie)

Trupurile vizibil torturate a trei bărbaţi care au fost împuşcaţi mortal au fost găsite sâmbătă într-o groapă comună în apropiere de Bucea, cu mâinile legate şi ochii acoperiţi, a anunţat poliţia din Kiev, relatează AFP.

"Victimele au fost torturate mult vreme (...) În final, fiecare dintre ele a primit un glonte în tâmplă", a precizat într-un comunicat şeful poliţiei din Kiev, Andrii Nebitov.

"Victimele aveau mâinile legate, material textil în jurul feţei pentru a nu vedea nimic şi unele aveau căluş în gură", a adăugat el.

Trupurile celor trei bărbaţi au fost găsite la Miroţke, un sat apropiat de Bucea, oraş de lângă Kiev devenit un simbol al atrocităţilor războiului din Ucraina şi în care numeroase cadavre de civili au fost descoperite.

"Potrivit datelor preliminare, ocupanţii au încercat să ascundă urmele violenţelor lor, deci au aruncat trupurile într-o groapă şi le-au acoperit cu pământ", a precizat Nebitov.

Kievul acuză forţele ruse că au comis masacre după descoperirea a zeci de cadavre în haine civile în aceste localităţi ocupate apoi abandonate de armata rusă în jurul Kievului.

În această săptămână, justiţia ucraineană a pus sub acuzare zece soldaţi dintr-o brigadă rusă desfăşurată în regiune în timpul scurtei lor ocupaţii, aceştia fiind acum căutaţi pentru "tratament crud faţă de civili şi alte încălcări ale legii şi cutumelor războiului".AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...