Ucraina: Un bărbat care susţine că are o bombă în rucsac s-a baricadat într-o bancă din Kiev

Ucraina: Un bărbat care susţine că are o bombă în rucsac s-a baricadat într-o bancă din Kiev

Poliţia a reţinut un bărbat care a luat luni o persoană ostatică într-o bancă din Kiev, a anunţat adjunctul ministrului de interne Anton Gheraşcenko, precizând că aceasta a fost eliberată teafără şi nevătămată, relatează Reuters şi AFP.

Gheraşcenko a scris pe Facebook că bărbatul a intrat într-o bancă din complexul Leonardo, din centrul Kievului, în jurul prânzului, le-a spus angajaţilor că are o bombă în rucsac şi le-a cerut să sune la poliţie.

"Angajaţii instituţiei bancare au părăsit biroul, în timp ce şefa sucursalei a rămas acolo ca ostatică", a precizat Gheraşcenko. El a declarat că bărbatul care a comis atacul este un cetăţean de 32 de ani din Uzbekistan, dar nu a spus care a fost motivul său.


Foto: (c) Valentyn Ogirenko / REUTERS


"Potrivit conturilor sale de pe reţelele sociale, este o persoană dezechilibrată mintal", a mai spus adjunctul ministrului de interne, potrivit căruia nu se ştie încă dacă atacatorul avea sau nu explozibili reali asupra sa.

Mai târziu, Gheraşcenko a declarat unei televiziuni locale că bărbatul a cerut să acorde interviuri jurnaliştilor. Poliţia le-a permis mai multor reporteri să vorbească cu atacatorul înainte de a pătrunde în clădire.

Într-o transmisie în direct pe canalul 112.ua, bărbatul a spus că este un spirit sfânt şi a criticat autorităţile, afirmând că preşedintele Volodimir Zelenski nu şi-a respectat promisiunile.


Foto: (c) Gleb Garanich / REUTERS


"Teroristul a fost capturat în viaţă. Explozia nu s-a produs. Experţii în explozibili lucrează la faţa locului", a mai precizat Gheraşcenko după pătrunderea poliţiştilor în clădire. El a menţionat că operaţiunea a fost executată de serviciile de securitate ucrainene (SBU).

Incidentul de luni a fost cel de al treilea de acest fel în ultimele săptămâni. Luna trecută, un bărbat a fost arestat după ce a ţinut 13 oameni ostatici într-un autobuz la Luţk, dar i-a eliberat în cele din urmă în siguranţă, după ce preşedintele Volodimir Zelenski a acceptat să înregistreze un videoclip în care le cerea oamenilor să vadă documentarul "Earthlings", despre relele tratamente asupra animalelor.

Pe 23 iulie, un alt bărbat a luat ostatic un responsabil de rang înalt din poliţie în oraşul Poltava din centrul Ucrainei, fiind apoi împuşcat mortal de poliţie. Ostaticul a scăpat nevătămat.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”