Ucraina: Un convoi de 45 de autobuze încearcă să evacueze civilii din Mariupol

Ucraina: Un convoi de 45 de autobuze încearcă să evacueze civilii din Mariupol

Un convoi de autobuze ucrainene se îndrepta joi dimineaţă spre Mariupol, port la Marea Azov, pentru a încerca să furnizeze ajutoare umanitare şi a evacua civilii rămaşi în acest oraş asediat de forţele ruse, a anunţat vicepremierul ucrainean Irina Vereşciuk, transmite Reuters.

Vereşciuk a menţionat că 45 de autobuze vor ajunge la Mariupol, după ce Comitetul Internaţional al Crucii Roşii a confirmat că Rusia a fost de acord să deschidă un coridor umanitar sigur.

Primarul oraşului a spus în această săptămână că până la 170.000 de locuitori erau blocaţi în interiorul oraşului, fără curent electric şi cu provizii tot mai puţine. El a adăugat că cel puţin 5.000 de civili au fost ucişi până acum de bombardamentele ruse.

Mariupol, cu o populaţie înainte de război de 400.000 de locuitori, a fost un punct strategic important încă de la începutul invaziei militare ruse, în urmă cu cinci săptămâni, oraşul fiind bombardat constant.

Încercările repetate de a organiza evacuarea civililor din Mariupol prin coridoare sigure au eşuat până acum, părţile ucraineană şi rusă acuzându-se reciproc. Rusia neagă că acţiunile sale contra Ucrainei au ca ţintă civilii. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...