Ucraina: Un medic indian stă ascuns în subsolul casei alături de animalele sale de companie, o panteră şi un jaguar

Ucraina: Un medic indian stă ascuns în subsolul casei alături de animalele sale de companie, o panteră şi un jaguar

De mai bine de o săptămână, un medic indian aflat în Ucraina devastată de război stă ascuns în subsolul casei sale împreună cu animalele sale de companie, o panteră neagră şi un jaguar, informează BBC luni.

Girikumar Patil, care a cumpărat cele două feline de la grădina zoologică din Kiev, susţine că nu va pleca de acasă fără animalele sale de companie. El locuieşte de peste şase ani în Severodoneţk, un mic oraş aflat în regiunea Donbas din estul Ucrainei.

După ce a început războiul, Giri, care este necăsătorit, a ieşit din subsol doar pentru a cumpăra mâncare pentru cele două feline ale sale - un jaguar mascul în vârstă de 20 de luni şi o panteră femelă de şase luni - atunci când interdicţia de circulaţie se încheie dimineaţa devreme. (Jaguarul este un hibrid rar între un leopard mascul şi o femelă jaguar, a explicat el).

Până în prezent, Giri susţine că a cumpărat 23 kg de carne de oaie, curcan şi pui din satele vecine la preţuri de patru ori mai mari decât în mod normal.

"Felinele şi-au petrecut nopţile cu mine în subsol. În jurul nostru au avut loc o mulţime de bombardamente. Animalele sunt speriate. Mănâncă mai puţin. Nu pot să le părăsesc", a declarat Patil, în vârstă de 40 de ani.

"Acesta este al doilea război pe care îl trăiesc. Dar este mai înspăimântător", a mărturisit el.

Giri a povestit că a trăit anterior în Lugansk, unde rebelii susţinuţi de Rusia se luptă cu trupele ucrainene din 2014, în pofida unui acord de încetare a focului. În timpul luptelor din regiune, casa sa şi un restaurant indian pe care l-a deschis în zonă au fost distruse.

Bărbatul s-a mutat apoi în Severodoneţk, la aproximativ 100 km distanţă, a cumpărat o nouă locuinţă, a început să practice medicina şi şi-a cumpărat noile animale de companie.

"Acum sunt blocat într-o zonă de război. De data aceasta sunt cu adevărat îngrijorat. Părinţii mei m-au sunat şi m-au rugat să mă întorc acasă, dar nu pot lăsa animalele", a mărturisit Patil.

Medicul, originar din statul Andhra Pradesh din sudul Indiei, a povestit că a cheltuit 35.000 de dolari (26.460 de euro) pentru a cumpăra pantera şi jaguarul de la grădina zoologică din Kiev. El a precizat că grădina zoologică permite vânzarea animalelor către persoane private, cu condiţia ca proprietarii să dispună de suficient spaţiu pentru a le asigura condiţii optime de viaţă.

Patil a explicat că a venit în Ucraina în 2007 pentru a studia medicina. Din 2014, el practică ortopedia, iar în prezent lucrează într-un spital de stat din Severodoneţk, care a fost închis după începerea războiului. El a povestit că lucrează şi în privat.

În Severodoneţk, Patil locuieşte într-o casă cu şase camere şi două etaje, cu o mică incintă pentru animale. El a declarat că şi-a cheltuit cea mai mare parte a câştigurilor pe animalele de companie - deţine şi trei câini - şi că încearcă să strângă fonduri suplimentare prin intermediul canalelor sale de YouTube, unde postează videoclipuri cu cele două feline pentru cei aproximativ 85.000 de abonaţi.

Fiul unui manager de bancă şi al unei profesoare, Patil mărturiseşte că a fost întotdeauna un "iubitor de animale" şi că a ţinut acasă câini, pisici şi păsări.

După liceu şi facultate, el a făcut şi o incursiune în actorie, având roluri mici în telenovele vorbite în Telugu. În Ucraina, Patil a interpretat roluri de "străin" în şase filme şi seriale locale.

Medicul a povestit că deşi graniţa cu Rusia se află la doar 80 km de casă, îi este dificil să ajungă acolo din cauza forţelor ruseşti din regiune. În cartierul său au avut loc întreruperi intermitente de energie electrică şi căderi de internet, dar el a reuşit să posteze mesaje video pe reţelele de socializare în mod regulat.

"Sunt singurul indian de aici, iar noaptea sunt singur în cartier. Majoritatea vecinilor mei s-au mutat în satele din apropiere. Eu voi rezista", susţine el.AGERPRES/ (AS - autor: Ana Alecu, editor: Mariana Ionescu, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa foto: bbc.com


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”