Ucraina: Un mort în bombardamentul unei uzine militare la Kiev

Ucraina: Un mort în bombardamentul unei uzine militare la Kiev

O uzină militară care produce în special tancuri a fost vizată sâmbătă dimineaţă de un bombardament al forţelor ruse în suburbiile Kievului, capitala Ucrainei, făcând un mort şi mai mulţi răniţi, potrivit autorităţilor, citate de France Presse.

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a indicat pe Telegram că o persoană a fost ucisă şi "mai multe" spitalizate după această lovitură asupra districtului Darnîţki.

"Forţele noastre de apărare aeriană fac tot posibilul să ne protejeze, dar inamicul este viclean şi nemilos", a scris el.

Kliciko a cerut din nou locuitorilor care au părăsit oraşul să nu se întoarcă şi să rămână într-un "loc sigur".

Ministerul Apărării rus a confirmat că a vizat o uzină de echipamente militare din Kiev, asigurând că a lovit-o cu "arme aer-sol de înaltă precizie, cu rază lungă de acţiune".

Vineri, un atac rus a lovit o uzină din regiunea Kiev ce produce rachete Neptun despre care armata ucraineană a spus că le-a folosit pentru a lovi crucişătorul rus Moskva.

Tirurile ruse asupra regiunii Kiev au scăzut de la sfârşitul lunii martie, când Moscova şi-a retras trupele din jurul capitalei, anunţând că doreşte să-şi concentreze ofensiva asupra estului Ucrainei.

Însă Rusia a ameninţat vineri că îşi va intensifica atacurile asupra Kievului după ce a acuzat Ucraina că a bombardat sate situate pe teritoriul rus, aproape de graniţa cu Ucraina. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”