Ucraina, „un stat mafiot și corupt care ne-a păcălit pe toți”. Un fost consilier al lui Boris Johnson se dezlănțuie

Ucraina, „un stat mafiot și corupt care ne-a păcălit pe toți”. Un fost consilier al lui Boris Johnson se dezlănțuie

Fostul membru al Guvernului britanic Dominic Cummings a criticat joi sprijinul acordat de Occident Ucrainei, relatează Politico.

Dominic Cummings a criticat de-a lungul timpului sprijinul acordat Ucrainei. FOTO EPA-EFE (Arhivă)

Într-un interviu acordat publicației i, Cummings, fost consilier al lui Boris Johnson, a afirmat că Occidentul „nu ar fi trebuit să se implice niciodată în toată această situație stupidă" și a susținut că sancțiunile împotriva Rusiei au avut un impact mai mare asupra politicii europene decât asupra Moscovei.

În plus, Cummings a afirmat că liderul de la Kiev nu este Churchill și că „aceasta nu este o reluare a evenimentelor din 1940”.

Acest întreg stat ucrainean mafiot și corupt ne-a păcălit practic pe toți și, ca o consecință, vom fi cu toții ***. Ne vom lăsa păcăliți acum, nu-i așa?".

Într-o postare pe X, Cummings l-a catalogat ulterior pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski drept un lider „potemkin” - dar a negat că l-a numit „dovleac”, așa cum a fost citat inițial în interviu.

El a susținut că războiul nu ar face decât să consolideze relația dintre Rusia și China , spunând că națiunile occidentale „au împins Rusia într-o alianță cu cea mai mare putere de producție din lume”.

Cummings a criticat de-a lungul timpului sprijinul acordat Ucrainei, o poziție care îl plasează în contradicție cu vechiul său șef, Boris Johnson, un susținător vocal al lui Zelenski și al efortului de război al Ucrainei.

El a declarat pentru publicație că Occidentul nu a reușit să ofere președintelui rus Vladimir Putin un mesaj care să îl descurajeze să invadeze o altă țară.

Ce lecție i-am dat? Lecția pe care i-am dat-o lui Putin este că suntem o gașcă de glumeți”, a afirmat Cummings, spunând că războiul a „transmis întregii lumi ce gașcă de clovni suntem”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Nu vreau sa fiu ăla din diaspora care se crede cu nasul pe sus, dar las-o dracului de treabă”

2 Roubini avertizează / „Mama tuturor crizelor economice se profilează și nu va fi nimic de făcut în privința asta”

3 Andrei Caramitru șterge pe jos cu Nicușor Dan

4 Un fascinant material despre istoria Pământului... Ce s-ar fi întâmplat acum 591 de milioane de ani...

5 VIDEO Da, e Simion încolțit de ghinion...