Ucraina va primi cele şase tunuri Caesar suplimentare promise de Macron

Ucraina va primi cele şase tunuri Caesar suplimentare promise de Macron

Colonna a comunicat în faţa comisiei pentru afaceri externe, apărare şi forţele armate din cadrul Senatului, la Paris, că douăsprezece tunuri Caesar „au fost deja livrate” şi „celelalte şase sunt pe drum”, conform Agerpres.

Totodată, şefa diplomaţiei franceze nu a menţionat data la care vor ajunge aceste arme pe teritoriul Ucrainei.

De la debutul „operaţiunii militare speciale”, Parisul a furnizat Kievului, pe lângă tunurile Caesar, rachete antitanc Milan şi rachete anti-aeriene Mistral.

Sébastien Lecornu, ministrul Apărării, a informat, la sfârşitul lunii iunie, că Franţa va expedia „cantităţi semnificative" de vehicule blindate de transport de trupe.

De asemenea, Lecornu a afirmat că livrarea de rachete anti-navă, cerută de Kiev pentru „a deschide breşe în această blocadă maritimă impusă de Rusia şi care privează numeroase ţări de livrările de cereale şi de materii prime”, se numără printre „dosarele examinate".

„Franţa se achită deplin de partea care îi revine chiar dacă evidenţiem mai puţin decât alţii ceea ce facem. Am făcut alegerea să nu comunicăm asupra totalităţii contribuţiei noastre militare, informaţiile fiind rezervate „partenerilor noştri”, a mai menţionat Catherine Colonna.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”