Ucraina va primi încă patru sisteme HIMARS din partea SUA, a anunţat secretarul american al Apărării

Ucraina va primi încă patru sisteme HIMARS din partea SUA, a anunţat secretarul american al Apărării

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a afirmat în această săptămână că le-a ordonat generalilor să acorde prioritate distrugerii lansatoarelor de rachete şi de artilerie cu rază lungă ale Ucrainei, după ce armament furnizat de occidentali a fost folosit pentru a lovi linii de aprovizionare ruseşti.

'Vom continua să găsim căi novatoare de a ne continua sprijinul pe termen lung pentru curajoşii bărbaţi şi femei ai forţelor armate ucrainene şi ne vom adapta asistenţa pentru a asigura că Ucraina dispune de tehnologia, muniţia şi puterea de foc pentru a se apăra', a spus Austin în deschiderea unei reuniuni în format virtual cu aliaţii pe tema Ucrainei, transmite Agerpres.

Occidentul a livrat Ucrainei sisteme de artilerie grea şi lansatoare de rachete multiple cu rază mai lungă de acţiune pentru a ajuta Kievul să reziste în pofida supremaţiei ruse în arme şi muniţii.

Ucraina afirmă că a lansat cu succes lovituri împotriva a 30 de centre logistice şi de muniţii ruseşti, folosind câteva lansatoare de rachete multiple furnizate de Occident.

HIMARS au o rază de acţiune şi o precizie mai mari decât artileria din epoca sovietică pe care Ucraina o deţine în arsenal.

Şeful Pentagonului a precizat că noul pachet va mai include rachete pentru MLRS (Multiple Launch Rocket Systems), precum şi muniţii de artilerie.

Acest nou pachet de asistenţă militară va ridica la 16 numărul total al sistemelor HIMARS furnizate de SUA Ucrainei.

Statele Unite au furnizat 8 miliarde de dolari Ucrainei ca asistenţă de securitate de la declanşarea războiului, inclusiv 2,2 miliarde luna trecută

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu