Ucraina va reexamina cazurile privind compania de gaz având legături cu familia Biden

Ucraina va reexamina cazurile privind compania de gaz având legături cu familia Biden

Procurorul-şef al Ucrainei a anunţat că va reexamina cazurile în care este implicată compania de gaz ce are legături cu fiul candidatului democrat la alegerile americane Joe Biden, în contextul în care Ucraina continuă să fie în centrul unei anchete privind o posibilă destituire a preşedintelui american Donald Trump, relatează DPA.

Decizia vine în urma unor apeluri repetate ale lui Trump - rivalul politic al lui Biden - ca Ucraina să verifice acordurile de afaceri ale familiei Biden pe teritoriul său.

Precedenta anchetă a autorităţilor ucrainene a vizat o firmă, Gasholding Burisma, care îl avea pe Hunter Biden în conducerea sa. Joe Biden era vicepreşedinte al SUA atunci. Investigaţia a fost oprită în 2016.

"Vom analiza toate procedurile care fie au fost oprite, fie au fost disjunse', a declarat vineri, la Kiev, procurorul Ruslan Riaboşapka.

Aproximativ 15 dosare vor fi examinate pentru a se vedea dacă vreunul dintre ele nu a fost instrumentat conform legislaţiei, a spus el.

Riaboşapka a negat acuzaţiile că procuratura a fost influenţată de preşedintele Ucrainei.

Trump se confruntă cu o anchetă privind o posibilă destituire în Congres din cauza contactelor sale cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Ancheta lansată de democraţii din opoziţie a pus o presiune politică uriaşă asupra lui Trump. Trei lideri democraţi din trei comisii din Congres au declarat joi că acţiunile lui Trump sunt "lipsite de etică, nepatriotice şi greşite".

Cele trei comisii i-au înaintat o citaţie secretarului de stat Mike Pompeo, aflat în prezent într-un turneu în Europa, cu termen limită ziua de vineri. De asemenea, Casa Albă se va confrunta cu o citaţie vineri dacă nu predă documente solicitate de congresmeni.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Raluca Drăgoi, pozată în timp ce face sex oral

2 Așa o fi? / Dubioase și urât mirositoare sunt dedesubturile politicii românești

3 Atenție, balenă în libertate pe plajă, la Mamaia!

4 Câh...

5 VIDEO Cine este Turku, interlopul cu grenadă și pistol care a chemat poliția să-l aresteze