Ucraina va reexamina cazurile privind compania de gaz având legături cu familia Biden

Ucraina va reexamina cazurile privind compania de gaz având legături cu familia Biden

Procurorul-şef al Ucrainei a anunţat că va reexamina cazurile în care este implicată compania de gaz ce are legături cu fiul candidatului democrat la alegerile americane Joe Biden, în contextul în care Ucraina continuă să fie în centrul unei anchete privind o posibilă destituire a preşedintelui american Donald Trump, relatează DPA.

Decizia vine în urma unor apeluri repetate ale lui Trump - rivalul politic al lui Biden - ca Ucraina să verifice acordurile de afaceri ale familiei Biden pe teritoriul său.

Precedenta anchetă a autorităţilor ucrainene a vizat o firmă, Gasholding Burisma, care îl avea pe Hunter Biden în conducerea sa. Joe Biden era vicepreşedinte al SUA atunci. Investigaţia a fost oprită în 2016.

"Vom analiza toate procedurile care fie au fost oprite, fie au fost disjunse', a declarat vineri, la Kiev, procurorul Ruslan Riaboşapka.

Aproximativ 15 dosare vor fi examinate pentru a se vedea dacă vreunul dintre ele nu a fost instrumentat conform legislaţiei, a spus el.

Riaboşapka a negat acuzaţiile că procuratura a fost influenţată de preşedintele Ucrainei.

Trump se confruntă cu o anchetă privind o posibilă destituire în Congres din cauza contactelor sale cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Ancheta lansată de democraţii din opoziţie a pus o presiune politică uriaşă asupra lui Trump. Trei lideri democraţi din trei comisii din Congres au declarat joi că acţiunile lui Trump sunt "lipsite de etică, nepatriotice şi greşite".

Cele trei comisii i-au înaintat o citaţie secretarului de stat Mike Pompeo, aflat în prezent într-un turneu în Europa, cu termen limită ziua de vineri. De asemenea, Casa Albă se va confrunta cu o citaţie vineri dacă nu predă documente solicitate de congresmeni.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Așa fac rușii cu răniții? / „Comandantul de batalion îl împușcă mortal”

2 VIDEO Hopa! Rușii au aruncat în luptă Terminator, noile mașini de sprijinire a tancurilor

3 Cât va rezista la suprafață? / Rusia a mai adus o navă purtătoare de rachete Kalibr în Marea Neagră

4 VIDEO Cacealmaua Eurovision / Momentul de consternare al prezentatoarei TVR când i s-a refuzat să anunțe în direct voturile juriului din România

5 De citit! / „Asta nu e idioțenie, ci sabotaj direct”