Ucraina vrea peste 80.000 de rachete scoase din uz de Canada

Ucraina vrea peste 80.000 de rachete scoase din uz de Canada

Șeful spionajului militar ucrainean, generalul Kirilo Budanov, a solicitat Canadei cele 83.000 de rachete de atac la sol CRV7 pe care intenționează să le distrugă, relatează The Kyiv Independent.

Rachete CRV7 FOTO magellan.aero

Canada a scoz din arsenalul său circa 83.000 de rachete de atac la sol CRV7 și a selectat o companie privată pentru a le distruge într-una dintre bazele sale militare.

Într-un interviu acordat pentru Global News, generalul Budanov a declarat că aceste rachete ar putea fi utile Ucrainei și donarea lor i-ar scuti pe canadieni de costurile prevăzute pentru distrugere.

Potrivit șefului HUR, aceste rachete ar putea fi lansate de pe elicoptere de atac și din lansatoare terestre către tancurile și artileria invadatorilor ruși.

The Kyiv Post scrie că Ucraina a contactat Canada pe acest subiect și așteaptă o decizie.

Partidul Conservator din Canada, aflat în opoziție, s-a pronunțat pentru formularea unui răspuns pozitiv Ucrainei, în timp ce Departamentul canadian al Apărării a confirmat că ia în calcul o donație.

Totuși, există anumite îngrijorări legate de vechimea rachetelor CRV7 scoase din arsenal de canadieni, și anume că ar fi putut deveni instabile, prezentând riscuri pentru transport și manipulare. Însă, ținând cont de faptul că rachetele CRV7 folosesc combustibil solid, acestea ar putea fi în continuare sigure dacă au fost depozitate corect și nu au fost ferite de umiditate sau contaminări, notează The Kyiv Independent.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”