Ucraina/alegeri: Comisia Electorală de la Kiev confirmă victoria zdrobitoare a partidului lui Zelenski

Ucraina/alegeri: Comisia Electorală de la Kiev confirmă victoria zdrobitoare a partidului lui Zelenski

Partidul preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Slujitorul poporului, a câştigat detaaşat alegerile parlamentare anticipate de duminica trecută, obţinând 43,16 % din sufragii, a indicat vineri Comisia Electorală Centrală de la Kiev, după numărarea a 100% din voturi, informează EFE şi Ukrinform.

Astfel, partidul lui Zelenski ar urma să dispună de 254 de mandate, ceea ce îi va permite preşedintelui, venit la putere acum trei luni, să formeze singur guvernul, fără a fi nevoie să creeze o coaliţie şi să meargă mai departe cu propunerile de schimbare fără vreun obstacol major în Rada Supremă (parlamentul unicameral).

Pe locul doi s-a clasat Platforma de Opoziţie, al proruşilor Iuri Boiko şi Viktor Medvedciuk, cu 13,05 % din voturi, în timp ce formaţiunea Batkivşcina a fostului premier Iulia Timoşenko a fost a treia, cu 8,18% din sufragii.

Potrivit rezultatelor oficiale definitive, Solidaritatea europeană a fostului preşedinte Petro Poroşenko, care a obţinut 8,10% din voturi, şi partidul Golos, al starului rock Sviatolslav Vakarciuk, care a câştigat 5,82% din voturi, au intrat de asemenea în parlament.

Deşi legislativul ucrainean este alcătuit din 450 de locuri, această legislatură va avea în realitate 424 de deputaţi, deoarece alegerile din 21 iulie nu au avut loc în 26 de circumscripţii majoritare situate în zona conflictului armat cu separatiştii proruşi în estul ţării şi în peninsula Crimeea, anexată de Moscova în 2014. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă îl îngroapă definitiv pe Geoană, care a mințit cu nesimțire despre cum a ajuns el la NATO!

2 VIDEO Imagini spectaculoase de pe frontul din Ucraina, cu un atac rar de manual la nivel de batalion, al rușilor, oprit de ucraineni

3 Polițistul local Bucur Cezar Mihail s-a declarat femeie

4 VIDEO Lovitură cruntă încasată de Rusia în Crimeea! / Canal neoficial al aviației ruse: „Exact așa cum am spus că va fi. Veșnica pomenire…”

5 Un articol care dă fiori despre Siria, țara care a ajuns să supraviețuiască economic din fabricarea unui drog...