Ucraina/Peste 10.000 de dosare privind crime de război; la investigaţii participă şi poliţişti din alte ţări europene

Ucraina/Peste 10.000 de dosare privind crime de război; la investigaţii participă şi poliţişti din alte ţări europene

Trimisul special al AGERPRES, Cristian Lupaşcu, transmite: Numărul dosarelor privind săvârşirea de crime de război pe teritoriul Ucrainei a depăşit 10.000, a declarat şeful Poliţiei Naţionale a Ucrainei, generalul Ihor Klymenko.

Potrivit acestuia, anchetatorilor ucraineni care investighează crime de război li s-au alăturat poliţişti din mai multe ţări europene.

"Până în acest moment, Poliţia Naţională a Ucrainei a înregistrat 10.800 de anchete. Ce ţine de regiunea Kiev, într-adevăr a fost fixat un număr mare de crime de război şi, împreună cu procuratura, criminaliştii noştri fac cercetări. I-am implicat în acesta muncă şi pe colegii noştri din ţări străine, precum Polonia, Lituania şi Franţa. Împreună trebuie să detaliem şi trebuie să cercetăm orice crimă de război, pentru a nu apărea dubii când anchetele vor fi trimise în instanţe", a afirmat Klymenko.

Acesta a precizat că Poliţia Naţională a Ucrainei şi-a retras efectivele de poliţişti din zonele aflate sub ocupaţia armatei ruse.

"Pe teritoriile ocupate, Poliţia, unde a fost posibil, şi-a retras personalul, din cauză că existau încercări de a-i angaja pe poliţiştii noştri în nou-creata poliţie a ocupanţilor. Vă pot comunica că poliţiştii noştri au renunţat să facă acest lucru, pentru a nu se pune în pericol. Unde nu am reuşit să îi evacuăm la timp, datorită factorilor obiectivi, ei s-au refugiat pe cont propriu", a afirmat şeful Poliţiei Naţionale a Ucrainei. AGERPRES/(A - editor: George Onea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă