Ucrainencele refuză mâna întinsă de rusoaice: Cum vede WTA acest caz

Ucrainencele refuză mâna întinsă de rusoaice: Cum vede WTA acest caz

Asociaţia jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA) a indicat că respectă alegerea jucătoarelor ucrainene de a nu strânge mâna jucătoarelor din Rusia şi din Belarus, informează cotidianul L'Equipe.

Elina Svitolina (Ucraina)

WTA a ţinut să-şi exprime punctul de vedere, luni seara, clarificând poziţia sa privind jucătoarele ucrainene, care au decis să nu strângă mâna adversarelor lor ruse şi belaruse după meciuri. "WTA respectă poziţia sportivelor ucrainene de a încălca tradiţia strângerii de mână a adversarului originar din Rusia sau Belarus la finalul meciului", a transmis WTA pe contul său de Twitter.

După un prim incident de acest gen la Roland Garros, când nr. 2 mondial Aryna Sabalenka a ţinut să se exprime pe marginea acestui subiect, un nou incident s-a reprodus duminica trecută, în optimile de finală la Wimbledon, între ucraineanca Elina Svitolina şi belarusa Victoria Azarenka, meci câştigat de prima.

Svitolina a cerut responsabililor WTA să aibă un punct de vedere în legătură cu acest subiect, pentru a explica că nu vor exista strângeri de mâini între ucraineni, ruşi şi belaruşi.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat