Ucraineni care furau date ale cardurilor bancare, arestaţi la Budapesta. Ce au găsit anchetatorii la percheziții

Ucraineni care furau date ale cardurilor bancare, arestaţi la Budapesta. Ce au găsit anchetatorii la percheziții

Doi cetăţeni ucraineni au fost arestaţi la Budapesta sub suspiciunea că au furat peste 10 milioane de forinţi (26.500 euro) obţinând datele cardurilor bancare ale victimelor prin folosirea de mesaje text frauduloase, a anunţat miercuri poliţia din capitala ungară, citată de agenţia MTI.

Potrivit organelor de urmărire penală, zeci de clienţi ai unei bănci au primit de la escroci mesaje text înşelătoare care conţineau linkuri suspecte până în luna martie a acestui an, conform Agerpres.

Anchetatorii i-au identificat şi arestat pe cei doi suspecţi în trei zile, a precizat poliţia.

Conform dosarului penal, unul dintre escrocii suspectaţi a trimis de la un număr de telefon danez SMS-uri conţinând linkuri către 60 dintre clienţii băncii.

Potrivit mesajului text, cardul bancar al clientului era blocat şi acestuia i se cerea să se conecteze la site-ul băncii şi să-şi actualizeze detaliile cardului.

Poliţia a declarat că suspecţii au înregistrat detaliile cardului bancar furat la un serviciu de portofel electronic între 7 şi 22 martie şi au folosit bancomate inteligente pentru a retrage în jur de 3 milioane de forinţi din conturile a 18 clienţi ai băncii.

Suspecţii au fost arestaţi pe 4 aprilie la Budapesta şi au fost interogaţi sub suspiciunea de fraudă.

La o percheziţie în apartamentul pe care l-au închiriat au fost găsite zece smartphone-uri, două tablete, un laptop, două smartwatch-uri, 42 de cartele SIM, aproape 400.000 de forinţi în numerar în hrivne ucrainene, dolari americane şi coroane daneze, precum şi peste 12 milioane de forinţi în criptomonede, a adăugat poliţia.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...