Ucrainenii au furat cu o dronă o stație radio de la un soldat rus mort și au aflat planurile inamicului

Ucrainenii au furat cu o dronă o stație radio de la un soldat rus mort și au aflat planurile inamicului

Ucraina se laudă că a folosit o dronă pentru a fura o stație radio funcțională de la un soldat rus mort, ceea ce i-a permis să asculte planurile inamicului timp de mai multe zile.

Momentul a fost postat pentru prima dată luni de unitatea de luptă K-2 a brigăzii 54 mecanizate a Forțelor Armate ucrainene, potrivit Business Insider.

Acesta arată cum o dronă zboară deasupra unui câmp plin cu cratere provocate de artilerie înainte de a ajunge la walkie-talkie-ul negru din iarbă.

Drona folosește apoi un dispozitiv cu cârlig pentru a lua stația. În timp ce drona zboară înapoi cu stația, pe filmare se vede o cască abandonată și un cadavru într-un șanț.

Unitatea a declarat pentru Insider că înregistrarea video a fost făcută pe 28 decembrie anul trecut, în apropierea satului Verkhnekamianske din regiunea Lugansk, din estul Ucrainei.

FOTO: Captură Video

Institutul pentru Studiul Războiului a declarat marți că locația se afla la aproximativ 38 de kilometri de teritoriul ocupat de Rusia.

„Cu ajutorul acestei stații radio, care era intactă și perfect funcțională am primit informații benefice”, a declarat unitatea într-un mesaj pentru Insider.

Aceștia au putut asculta transmisiunile rusești timp de nouă zile, ceea ce le-a permis să își planifice următorii pași, potrivit politicienilor ucraineni și a vedetei TV Serhiy Prytula, care a postat videoclipul pe Twitter.

Prytula deține o fundație care colectează donații pentru a furniza armatei ucrainene echipamente de înaltă precizie și drone.

Regiunea Luhansk din Ucraina a fost supusă unor atacuri intense ale Rusiei în ultimele săptămâni.

Ea se numără printre cele patru regiuni pe care Rusia susține că le-a anexat prin referendumuri puternic criticate. În realitate, rușii nu controlează zone vaste din aceste patru teritorii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

3 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

4 VIDEO Voi ați văzut ce se întâmplă cu mașinile electrice în Germania?

5 Asta e Rusia, oameni buni!