Ucrainenii au pus 100.000 de dolari pe capul fostului agent FSB Igor Girkin. Este căutat și de olandezi

Ucrainenii au pus 100.000 de dolari pe capul fostului agent FSB Igor Girkin. Este căutat și de olandezi

Direcția principală de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei a anunțat o recompensă de 100.000 de dolari pentru informații pentru prinderea lui Igor Ghirkin (Strelkov), fost ofițer FSB și fost „ministru al apărării“ al autoproclamatei Republici Popupale Donețk, informează serviciul de presă al GUR.

Ucrainenii au pus o recompensă pe capul lui Igor Girkin FOTO Profimedia

Potrivit informațiilor ucrainene, acest terorist rus a decis să participe din nou la războiul din Ucraina, informează babel.ua.

Serviciul de Securitate al Ucrainei și Parchetul i-au întocmit o serie de dosare pentru activități teroriste, tortură, omor și încălcarea suveranității statului. Și Țările de Jos l-au dat în căutare internațională în cazul doborârii zborului MH17.

Înainte de aceasta, pe rețelele de socializare din Rusia se vorbea despre dispariției unuia dintre foștii lideri ai „DNR” (autoproclamata republica Donețk), un fost ofițer FSB pe nume Igor Ghirkin (Strelkov).

Considerat terorist și sabotor, dar și un critic al Kremlinului după succesele ucrainenilor pe front, Ghirkin nu a publicat nimic pe canalul său Telegram de patru zile și nu apare deloc în mass-media.

Gurile de propagandă ruse subliniază că dispariția lui Strelkov a coincis cu „declarațiile conciliante” ale președintelui rus Vladimir Putin la Astana.

„Strelkov a fost scos din atenția media înainte de declarațiile conciliante ale lui Putin. De teamă că ar putea conduce un val de nemulțumiri. De câteva luni, autoritățile colaborau și au decis că nu poate fi ținut în libertate. Îl vor elibera când valul se va potoli. Sau poate îl vor ține până la predarea Hersonului. Sau vor da vina pe le capitularea de la Herson - asta ar fi ideal."

La rândul său, un alt propagandist rus, Vladlen Tatarski, susține că Strelkov a fost trimis pe front pentru a comanda unul dintre batalioane.

Soția lui Ghirkin, Miroslava Reginskaya, a comentat despre dispariția lui. Ea a sugerat că ar putea fi implicat în războiul în Ucraina.

„La întrebările: Unde este Igor Ivanovici? E bine? Unde s-a dus etc. Răspund: totul este în regulă! În curând vom intra în legătură cu el", a scris soția lui Ghirkin.

Jurnalistul de investigație Khristo Grozev de la Bellingcat notează că Ghirkin este principalul inculpat în cazul prăbușirii Boeing 777 din Donbass. Jurnalistul de investigație bulgar nu exclude trimiterea Forțelor de Operațiuni Speciale Olandeze în Ucraina pentru a-l reține pe Igor Girkin (Strelkov), care este acuzat în cazul prăbușirii unui Boeing 777 din Malaezia în regiunea Donețk în 2014.

Analistul a scris despre acest lucru în contul său de Twitter, comentând informațiile despre trimiterea lui Strelkov la războiul din Ucraina. „Din moment ce el este principalul inculpat și este căutat de oamenii legii olandezi, nu m-aș mira dacă în următoarele zile vom vedea o echipă SOF olandeză coborând în estul Ucrainei într-o misiune scurtă”, a scris jurnalistul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…