Ucrainenii au străpuns prima linie de apărare a rușilor în sud-estul Ucrainei

Ucrainenii au străpuns prima linie de apărare a rușilor în sud-estul Ucrainei

Forțele Kievului, militarii de elită din Brigada 82 a forțelor de asalt aerian, mai exact, au reușit să străpungă prima linie defensivă pusă la punct de fosta Armată Roșie în sud-estul Ucrainei, arată The Wall Street Journal .

Brigada 82 Aeropurtată este considerată un vârf de lance al contraofensivei Ucrainei FOTO Facebook

„Pentru prima dată, Ucraina a străpuns principala linie de apărare a Rusiei, un sistem extins de câmpuri de mine, tranșee și bariere antitanc acoperite de artilerie”, se arată în articolul în care este citat un ofițer ucrainean care mai precizează că forțele ucrainene au atins linia defensivă principală la sud de satul Robotîne.

Forțele ucrainene lucrează acum pentru a extinde fisurile din linia de apărare a rușilor pentru a crea o breșă suficient de mare pentru ca vehiculele blindate furnizate de Occident să poată trece cu sprijin logistic suficient. „Este ca și cum ai umfla o minge”, a spus ofițerul.

Progresele ucrainene din ultimele zile au adus un optimism temperat în rândul serviciilor de informații occidentale care cred acum că Ucraina poate recupera orașul ocupat Tokmak, un centru logistic important pentru Rusia.

Cu ceva timp în urmă, Armata Ucrainei a anunțat că a aruncat în sfârșit în luptă și cea mai puternică unitate a lor, Brigada 82 Aeropurtată , care are în dotare numeroase echipamente de luptă occidentale, inclusiv tancuri Challenger 2.

Conform Forbes, cei 2.000 de militari ai unității au intrat în acțiune în timpul misiunilor ofensive către Robotîne, unul dintre satele fortificate de ruși în regiunea Zaporojie. Pe lângă tancuri britanice, militarii de elită din Brigada 82 Aeropurtată mai operează și vehicule de luptă occidentale (40 de Marder și 90 de Stryker), dar și 24 de obuziere americane M119. De precizat că militarii din această unitate, care este considerată un vârf de lance al contraofensivei Ucrainei, au fost antrenați în Marea Britanie unde au și luat primul contact cu armamentul occidental.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?