Ucrainenii din orașele inundate cer, disperați, ajutor. Ocupanții ruși spun că nu sunt probleme VIDEO

Ucrainenii din orașele inundate cer, disperați, ajutor. Ocupanții ruși spun că nu sunt probleme VIDEO

Pe rețelele sociale au apărut imagini cu localitățile inundate în urma distrugerii barajului Nova Kahovka. Oamenii s-au refugiat în podurile caselor sau pe acoperișuri și se roagă să fie salvați. În schimb, ocupanții ruși susțin că nu sunt probleme.

Orașul Oleșki, inundat - captură Twitter

Într-o postare pe Twitter se poate observa orașul Oleșki (regiunea Herson) acoperit de ape la o zi după distrugerea barajului . Orașul este ocupat de forțele ruse.

Într-un alt clip postat pe Twitter se văd oameni disperați refugiați în podul unei case care cer cu disperare ajutorul. Dronele armatei ucrainene ar fi surprins aceste imagini.

„În același timp, autoritățile de ocupație spun că nu există apă, nu lasă voluntarii să intre și spun că oamenii nu vor să fie evacuați”, scrie pe Twitter Maria Drutska.

Imagini captate de sateliții Maxar pe o suprafață de peste 2.500 de kilometri pătrați arată amploarea inundațiilor produse în urma distrugerii barajului Kahovka de peste râul Nipru, în regiunea Herson.

Spărtura produsă în noaptea de marți în barajul uriaș a deteriorat stația hidroelectrică, iar apa revărsată a inundat linia frontului și așezările din aval, nivelul apei crescând tot mai mult miercuri în localitățile din josul râului, inclusiv orașul Herson.

Ucraina a acuzat forțele de ocupație că a detonat explozibilii pe care i-au amplasat de mai multe luni într-o încercare de a încetini și submina contraofensiva așteptată de eliberare a teritoriilor. La rândul ei, Rusia a acuzat un sabotaj ucrainean pentru a lipsi Crimeea ocupată de apa potabilă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Amănunte care dau fiori / Ies la iveală dedesubturile murdare ale unei industrii de miliarde...

2 Uite un amănunt mai mult decât interesant... Ușor, ușor descoperim o realitate care ar trebui să ne pună pe gânduri...

3 „Sunt două urme masive de sângerare” / Celebrul detectiv criminalist Untaru, prima ipoteză în cazul morții „Regelui Fițelor”, Andrei Versace

4 BREAKING A fost prins ucigașul doctoriței de la Brăila

5 Ce se întâmplă? / Planul secret de operațiuni prin care Germania se pregătește de război cu Rusia