Ucrainenii din orașele inundate cer, disperați, ajutor. Ocupanții ruși spun că nu sunt probleme VIDEO

Ucrainenii din orașele inundate cer, disperați, ajutor. Ocupanții ruși spun că nu sunt probleme VIDEO

Pe rețelele sociale au apărut imagini cu localitățile inundate în urma distrugerii barajului Nova Kahovka. Oamenii s-au refugiat în podurile caselor sau pe acoperișuri și se roagă să fie salvați. În schimb, ocupanții ruși susțin că nu sunt probleme.

Orașul Oleșki, inundat - captură Twitter

Într-o postare pe Twitter se poate observa orașul Oleșki (regiunea Herson) acoperit de ape la o zi după distrugerea barajului . Orașul este ocupat de forțele ruse.

Într-un alt clip postat pe Twitter se văd oameni disperați refugiați în podul unei case care cer cu disperare ajutorul. Dronele armatei ucrainene ar fi surprins aceste imagini.

„În același timp, autoritățile de ocupație spun că nu există apă, nu lasă voluntarii să intre și spun că oamenii nu vor să fie evacuați”, scrie pe Twitter Maria Drutska.

Imagini captate de sateliții Maxar pe o suprafață de peste 2.500 de kilometri pătrați arată amploarea inundațiilor produse în urma distrugerii barajului Kahovka de peste râul Nipru, în regiunea Herson.

Spărtura produsă în noaptea de marți în barajul uriaș a deteriorat stația hidroelectrică, iar apa revărsată a inundat linia frontului și așezările din aval, nivelul apei crescând tot mai mult miercuri în localitățile din josul râului, inclusiv orașul Herson.

Ucraina a acuzat forțele de ocupație că a detonat explozibilii pe care i-au amplasat de mai multe luni într-o încercare de a încetini și submina contraofensiva așteptată de eliberare a teritoriilor. La rândul ei, Rusia a acuzat un sabotaj ucrainean pentru a lipsi Crimeea ocupată de apa potabilă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ne-am uitat şi între picioarele ei” / O concurentă de la Vocea României, în atenția CNA

2 Andreea Esca dispare un timp de la știrile Pro TV. La 51 de ani se lansează într-o nouă provocare

3 Simona Halep a dat în judecată compania canadiană care a produs suplimentul contaminat / Cere despăgubiri de câteva milioane de dolari

4 „Sunt șocat, sunt consternat și, în același timp, debusolat” / Dorian Popa, țepuit de milionarul Donca

5 VIDEO Momentul arestării interlopului Rechinul, care a furat 200.000.000$ de pe carduri în Mexic