Ucrainenii distrug cu „baloane Molotov” un tanc T-90M, mândria fostei Armate Roșii VIDEO

Ucrainenii distrug cu „baloane Molotov” un tanc T-90M, mândria fostei Armate Roșii VIDEO

Militarii ucraineni din Brigada 45 Artilerie par să folosească un nou tip de lovituri neconvenționale. Imagini video de pe front postate de Ukraine Weapons Tracker arată cum ucrainenii au început să arunce din dronă „baloane Molotov”, în loc de deja obișnuitele grenade.

FOTO Captură video

Într-o filmare video poate fi observat un atac al ucrainenilor care folosesc un sistem antitanc cu rachete ghidate Kornet capturat de la ruși să lovească și să scoată din uz un tanc T-90M care este una dintre mândriile fostei Armate Roșii. După avarierea tancului, ucrainenii au trimis o dronă deasupra blindatului și au eliberat „baloane molotov”.

Reamintim că Ucraina a distrus cel puțin 15 dintre puternicele tancuri de luptă principale rusești T-90M Proryv sau Breakthrough, dintr-un stoc de 100 de tancuri de luptă de dinainte de război. La fel ca o mare parte din echipamentele sale militare scumpe și de top, forțele de ocupație rusești au ales să păstreze tancurile T-90M - cele mai avansate din punct de vedere tehnologic pe care le dețin - în afara acțiunilor de luptă, potrivit English.nv.ua. Acestea s-au dovedit a nu fi atât de „imbatabile” sau „perfecte” pe cât pretindea Rusia.

Prima înregistrare a distrugerii unui tanc T-90 M Breakthrough a avut loc în regiunea Harkov, la 4 mai 2022. Forțele de apărare teritorială ale Ucrainei au eliminat vehiculul cu o pușcă Carl Gustav în Staryi Saltiv.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…