Ucrainenii încep săptămâna viitoare antrenamentele cu sistemele Patriot în SUA

Ucrainenii încep săptămâna viitoare antrenamentele cu sistemele Patriot în SUA

Trupele ucrainene urmează să înceapă antrenamentul pe sistemul de rachete Patriot în Statele Unite de săptămâna viitoare, au declarat pentru CNN doi oficiali americani familiarizați cu acest subiect.

În decembrie SUA au anunțat că vor trimite Ucrainei sistemul de rachete Patriot FOTO Shutterstock

Programul de pregătire va avea loc la Fort Sill, în Oklahoma, unde SUA își desfășoară propriile antrenamente privind operarea și întreținerea sistemului avansat de apărare aeriană. Fort Sill este una dintre cele patru locații de pregătire de bază ale armatei și găzduiește școala de artilerie de câmp, care instruiește membrii serviciului militar de mai bine de un secol.

Se preconizează că instruirea ucrainenilor cu privire la acest sistem complex va dura „câteva luni”, a declarat Laura Cooper, adjunctul secretarului adjunct al apărării pentru Rusia, Ucraina și Eurasia.

Nu vă voi putea oferi un anumit interval de timp pentru finalizarea antrenamentului”, a declarat Cooper vineri.

Joi, secretarul de presă al Pentagonului, generalul de brigadă Pat Ryder, a declarat că SUA analizează o varietate de opțiuni pentru locul în care să desfășoare antrenamentul cu rachete Patriot „pentru a include un potențial antrenament aici în SUA, în străinătate sau o combinație a celor două”.

SUA au anunțat că vor trimite Ucrainei sistemul de rachete Patriot la sfârșitul lunii decembrie, când președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vizitat Washingtonul și s-a întâlnit cu președintele american Joe Biden.

SUA furnizează Ucrainei baterii Patriot, care includ echipamente de generare a energiei, calculatoare, un sistem de control și până la opt lansatoare. Sistemul este operat de aproximativ 90 de soldați și antrenamentele durează câteva luni.

În urma anunțului că SUA urmează să trimită baterii de rachete Patriot Ucrainei, oficialii ruși au avertizat cu privire la „consecințe imprevizibile”.

SUA nu este singura care furnizează sistemul avansat ucrainenilor. Germania a anunțat recent că va trimite Ucrainei un al doilea sistem de rachete Patriot din propriul inventar.

Săptămâna trecută, SUA a anunțat cel mai mare pachet de ajutor pentru Ucraina de la începutul războiului – echipamente americane în valoare de 2,85 miliarde de dolari, inclusiv 50 de vehicule de luptă Bradley, 500 de rachete antitanc TOW și zeci de mii de cartușe de 25 mm.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă