Ucrainenii își eliberează teritoriile sat cu sat, deși rușii anunță oficial că au respins atacurile VIDEO

Ucrainenii își eliberează teritoriile sat cu sat, deși rușii anunță oficial că au respins atacurile VIDEO

Armata ucraineană se luptă pentru fiecare sat aflat sub ocupație rusească. Deși prezintă imagini cu soldații lor eliberând localitățile, Rusia susține că respinge cu succes atacurile.

Soldați ucraineni în Makarivka - captură video

Un astfel de caz s-a petrecut chiar marți, 13 iunie, când Nexta a publicat pe Twitter un clip realizat de forțele militare ucrainene în care se prezentau luptele pentru eliberarea satului Makarivca. Inclusiv imagini cu soldații ucraineni prezenți în localitate au fost difuzate pentru a întări ideea că satul a fost eliberat de ruși.

Viceministrul ucrainean al Apărării, Hanna Maliar , a anunțat marți că forţele armate ale țării sale au preluat în ultimele ore controlul asupra a aproximativ trei kilometri pătraţi în zona localităţii Orihiv, unde au avansat „între o jumătate de kilometru şi un kilometru” în direcţia orașului Berdiansk, situat la Marea Azov.

La Bahmut, trupele ucrainene au avansat cu încă 250 metri, înspre rezervorul Berhivka, situat la nord de acest oraş afectat de lupte încă din august anul trecut.

Maliar a raportat totodată o înaintare de 200 de metri în apropiere de Toreţk, un oraş situat la aproximativ 40 de kilometri nord-vest de orașul Donețk, orașul de reședință al regiunii cu același nume.

Potrivit armatei ucrainene, cele mai active zone ale liniei de front sunt Orihiv (regiunea Zaporojie), Mariinka, Lîman şi Bahmut (regiunea Doneţk).

Rușii susțin că resping atacurile

În schimb, ministerul rus al Apărării a declarat marți că forțele sale au respins atacurile ucrainene din apropierea satelor Makarivka, Rivnopil și Precistivka din partea de sud a regiunii Donețk, a informat agenția de presă de stat RIA.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat