Ucrainenii „pisează” cu HIMARS-urile bateriile de artilerie și instalațiile de război electronic ale rușilor

Ucrainenii „pisează” cu HIMARS-urile bateriile de artilerie și instalațiile de război electronic ale rușilor

Conform analistul militar Sandu Valentin-Mateiu, comandor în rezervă al Armatei Române, ucrainenii au reușit să degradeze în măsura necesară sisteme de război electronic rusești, astfel încât pot trimite dronele lor și pot contracara dronele ruse (sinucigașe și cele care dirijau artileria rusă).

„În aceste condiții, au putut lovi precis artileria rusă (foc de contrabaterie cu HIMARS, care lovește precis, tocmai pentru că s-a rezolvat problema la nivel EW). Ucrainenii au lovit precis o baterie de artilerie rusească de Msta-S/2S19. Astfel, ucrainenii încearcă să răspundă soluției rusești (primul eșalon fixează, al doilea, contraatacă, dar lovitura principală vine de la artilerie, condusă precis de drone, lovind în tancurile și MLI-urile blocate sau canalizate de câmpurile de mine). Vom vedea rezultatul, în măsura în care ucrainenii se mișcă, și măsura în care o fac, spre sud”, a postat comandorul.

De altfel, în mediul online au apărut imagini video captate de drone care probează distrugerea sistemelor rusești de armament.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?