Ucrainenii se apropie de Bahmut. Noi imagini din dronă arată distrugerile provocate orașului VIDEO

Ucrainenii se apropie de Bahmut. Noi imagini din dronă arată distrugerile provocate orașului VIDEO

Armata ucraineană deține în continuare inițiativa pe frontul Bahmut, reușind să elibereze zi de zi poziții capturate de ruși, iar progresele ar putea fi în scurt timp mai mari, odată cu obținerea anumitor succese tactice, relatează Ukrainska Pravda, citându-l pe Serhii Cerevati, purtătorul de cuvânt al Forțelor ucrainene din est.

Contraofensiva ucraineană se concentrează pe fronturile Bahmut (est) și Zaporojie (sud) FOTO EPA-EFE

Comentariile oficialului legat de situația din sectorul Bahmut au loc în contextul în care Andrii Kovaliov, purtătorul de cuvânt al Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, a declarat că ucrainenii au înregistrat succese în regiunea Donețk și avansează în apropiere de Bahmut, unde rușii au abandonat poziții în satul Andriivka.

„Forțele armate ale Ucrainei] au avut succes în zona Staromaiorske. [Ucrainenii] câștigă un punct de sprijin în teritoriile recuperate. Inamicul continuă să opună o rezistență puternică, deplasându-și unitățile și folosind rezervele”, a transmis Kovaliov.

Acesta a explicat că trupele ucrainene desfășoară operațiuni ofensive la nord și la sud de orașul Bahmut: „În cursul operațiunilor ofensive și de asalt ale Forțelor armate, inamicul a fost forțat să se retragă de pe pozițiile sale în zona Andriivka".

Comentând progresele obținute lângă Andriivka, Cherevati a explicat că o eventuală eliberare a acestei așezări va îmbunătăți și mai mult poziționarea tactică a forțelor ucrainene și le va permite să avanseze și mai mult astfel încât, în cele din urmă, să reușească încercuirea sau alungarea trupelor ruse din orașul Bahmut, ocupat în mai.

„Andriivka, la fel ca orice așezare din jurul Bahmut care va fi eliberată, ar permite încercuirea Bahmut sau alungarea forțelor rusești din oraș. În general, Forțele de Apărare dețin inițiativa pe frontul Bahmut și continuă să elibereze zilnic sute de metri de pământ ucrainean.

Reușesc să elibereze câțiva kilometri pe săptămână și va veni momentul când vor fi zeci de kilometri. Principiul este să ne deplasăm treptat și să păstrăm forța de lupta provocând în același timp cât mai multe pagube și pierderi rușilor."

Cherevati a adăugat că luni au fost uciși 95 de ocupanți ruși, 187 au fost răniți și 3 au fost capturați pe frontul Bahmut.

Noi imagini din dronă arată amploarea distrugerilor din orașul Bahmut pentru care s-au purtat lupte luni de zile și pe care ucrainenii îl consideră în continuare important strategic pentru dubla lor contraofensivă lansată în estul și sudul țării.

Forțele Kievului au continuat să avanseze pe flancurile sudice ale orașului Bahmut, dar la nord forțele rusești „se agăță de fiecare centimetru și metru", a spus luni ministrul adjunct al apărării, Hanna Maliar .

Maliar a precizat că forțele ucrainene au recucerit aproximativ 4 km pătrați în această direcție în ultima săptămână, iar principalele bătălii au avut loc în jurul satelor Klișciivka, Andriivka și Kurdiumivka, la sud-vest de Bahmut.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”