Ucrainenii și rușii din Spania i-au jefuit pe refugiații veniți din Ucraina

Ucrainenii și rușii din Spania i-au jefuit pe refugiații veniți din Ucraina

Poliția spaniolă i-a arestat pe membri unei bande criminale care au jefuit casele refugiaților care fugeau de războiul din Ucraina și care veniseră, de teama războiului în acest stat mediteranean și au furat bunuri și bani în valoare de peste 1 milion de euro.

Jaful a fost raportat de „European Truth” cu referire la The Local .

Cei zece suspecți s-au specializat în acest tip de victime, deoarece de obicei își aduc toate economiile și obiectele de valoare”, a spus poliția spaniolă într-un comunicat.

Se presupune că atacatorii au intrat în șapte case ale refugiaților ucraineni din provinciile estice Alicante și Murcia de pe coasta mediteraneană a Spaniei.

Poliția a spus că a recuperat articole furate și numerar în valoare de 1,25 milioane de euro, inclusiv o colecție de timbre în valoare de aproximativ jumătate de milion de euro, bijuterii și computere.

Banda este suspectată că folosește trackere instalate pe mașinile victimelor pentru a le studia rutina zilnică și a determina când acestea nu sunt acasă.

Poliția a spus că șapte ucraineni și trei ruși au fost arestați în cadrul anchetei și nu a exclus că vor fi găsite noi victime și că vor fi făcute mai multe arestări.

Spania a primit 160.000 de refugiați ucraineni cărora li s-a acordat protecție temporară după ce au fugit din țara devastată de război.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro