Udrea: Alina Bica nu mai calcă în România

Udrea: Alina Bica nu mai calcă în România

Elena Udrea a declarat luni că fosta şefă a DIICOT Alina Bica "nu mai calcă în România" şi a anunţat că se va prezenta la toate procesele pe care le are în instanţe, deoarece "lucrurile se schimbă în bine în justiţie" şi are şansa să se apere "corect".

"Cu Alina Bica am mai vorbit. Din câte ştiu eu, Alina Bica nu mai calcă în România, nu mai vine în România. (...) De data aceasta, aşa cum v-am spus pe fugă la prima întâlnire, cred că lucrurile se schimbă în bine în justiţie şi cred că am şansa să mă apăr corect şi că argumentele mele, care sunt probate şi în fapt şi în drept, vor fi avute în vedere. Voi participa şi mă voi implica activ în procesele mele de data aceasta, lucru pe care nu l-am făcut înainte ştiind că orice aş face soarta mea era pecetluită. Acum, cred că am o şansă să mă apăr în faţa acestor acuzaţii care s-au formulat împotriva mea, pe vremea când acuzaţiile se făceau aşa de uşor cu un denunţ", a afirmat Udrea.

Declaraţia a fost făcută la sediul Curţii de Apel Bucureşti, unde a avut loc un nou termen în procesul în care Udrea este acuzată de trafic de influenţă şi spălarea banilor.

În legătură cu acest proces, Udrea şi-a exprimat speranţa că dosarul va fi retrimis la DNA.

"S-au pus concluzii în ceea ce priveşte probele administrate în camera preliminară şi cererile şi excepţiile depuse în cameră preliminară. (...) A fost o dezbatere cu argumente, frumoasă, care a durat ceva şi speranţa este că acest dosar se va întoarce din nou la procurori, aşa cum a fost întors în luna februarie de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Acest dosar este acela despre care doamna procuror Iorga Moraru a declarat că au fost făcute presiuni asupra dânsei să mă aresteze a treia oară, presiuni făcute de doamna Kovesi. Instanţa a trimis dosarul în februarie înapoi la procurori, pentru că este un dosar prost făcut. Procurorii l-au retrimis la instanţa de judecată, iar speranţa mea este că se va întoarce la procurori şi în urma unei analize serioase şi fără ranchiună vor închide acest dosar la DNA", a spus Elena Udrea.

Iniţial, acest dosar a fost trimis în judecată în decembrie 2017, dar în faza camerei preliminare judecătorii ÎCCJ au stabilit că trebuie eliminate o serie de probe din dosar, respectiv o serie de mesaje email, context în care au restituit, definitiv, cauza la parchet.

DNA susţine că, în cursul anului 2011, Elena Udrea a acceptat promisiunea făcută de un om de afaceri (Bogdan Buzăianu - n.r.), prin intermediari, de a primi suma de 5.000.000 de dolari pentru a-şi exercita influenţa asupra factorilor de decizie din cadrul Ministerului Economiei şi a celor din cadrul SC Hidroelectrica SA.

Influenţa fostului demnitar, notează anchetatorii, ar fi fost necesară în vederea menţinerii, în condiţiile deja negociate (preţ şi cantitate de energie furnizată), a contractelor pe care societatea omului de afaceri le încheiase cu SC Hidroelectrica SA.

Din suma promisă, Udrea a primit, în noiembrie 2011, în scopul arătat, prin intermediari, 3.800.000 de dolari, dar şi o creanţă de 900.000 de euro; creanţa reprezenta o sumă pe care o firmă a omului de afaceri o împrumutase unui terţ şi care era garantată cu părţi sociale ale unei societăţi comerciale care deţinea două publicaţii.

Pentru a ascunde că era beneficiara reală a creanţei de 900.000 euro, care i-ar fi conferit pe cale de consecinţă şi puterea de a influenţa activitatea societăţii cu activitate media, Elena Udrea a preluat creanţa de la firma controlată de omul de afaceri, prin interpunerea unei alte firme paravan, aparţinând unei cunoştinţe. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”