Udrea, la DNA. Declarație INTERESANTĂ despre reținerea fostei șefe AEP!

Udrea, la DNA. Declarație INTERESANTĂ despre reținerea fostei șefe AEP!

Elena Udrea a ajuns, miercuri dimineață, la sediul DNA, unde va fi audiată în legătură cu dosarul de campanie electorală din 2009.

”Nicio zi fără DNA. Mă aștept să fiu trimisă în judecată ca să mă intimideze și să mă retrag din politică și ca să îl afecteze și pe Traian Băsescu, fiind un dosar din campania din 2009”, a spus Elena Udrea, la sosirea la DNA.

"Nu mi se pare că e un atac la mine, ci la PSD şi la Liviu Dragnea. E vorba de dosare din 2008 - 2010. Se mai puteau aştepta trei săptămâni până când se terminau alegerile. E vizat PSD pentru că e o bătaie între ei şi partidul lui Klaus Iohannis. Se doreşte ca acolo să fie cineva care să fie favorabil actualei puteri. Nu conosc speţa. Spun doar atât. E arestat şeful Autorităţii care se ocupă la alegeri", a spus Udrea întrebată despre cazul șefei AEP, Ana Maria Pătru.

Campania lui Băsescu din 2009, anchetată de procurori. Dosarul, disjuns din "Microsoft"

Potrivit procurorilor anticorupție, dosarul are ca obiect fapte prin care, pe parcursul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din 2009, au fost colectate sume de bani provenite din infracțiuni, care au fost folosite ulterior pentru plata unor servicii. În acest dosar, Elena Udrea este anchetată pentru două infracțiuni de instigare la luare de mită.

Fiica cea mare a fostul președinte Traian Băsescu, notarul Ioana Băsescu, este și ea urmărită penal în acest dosar, sub control judiciar, pentru instigare la splălare de bani și abuz în serviciu.

Potrivit DNA, Ioana Băsescu, fiica fostului preşedinte Traian Băsescu, şi fostul concubin al acesteia, Giovanni-Mario Francesco, au făcut, în 2010, o excursie în Cuba, folosindu-se de bani pe care i-au obţinut în mod nelegal pentru campania prezidenţială din 2009 de la o companie cu capital majoritar de stat. 

Vom reveni cu amănunte.
 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...