UE: Afirmaţiile Rusiei privind existenţa unor laboratoare pentru arme biologice în Ucraina sunt probabil dezinformări

UE: Afirmaţiile Rusiei privind existenţa unor laboratoare pentru arme biologice în Ucraina sunt probabil dezinformări

Uniunea Europeană a indicat miercuri că se îndoieşte de credibilitatea afirmaţiilor guvernului rus care a afirmat că a descoperit un program biologic militar în Ucraina, spunând că Moscova are un istoric de răspândire a dezinformării cu privire la armele biologice, relatează Reuters.

''Credibilitatea informaţiilor furnizate de Kremlin este în general foarte îndoielnică şi scăzută'', a declarat purtătorul de cuvânt al UE pentru Afaceri Externe, Peter Stano.

''Dezinformarea rusă are un istoric de promovare de naraţiuni manipulatoare despre arme biologice şi presupuse 'laboratoare secrete' '', a spus el, adăugând că UE nu are cunoştinţă de existenţa unor laboratoare ucrainene care să nu fie în conformitate cu legislaţia internaţională.

În ultimele zile, Rusia a acuzat Ucraina că a încercat să dezvolte arme biologice sau nucleare. Miercuri, Kremlinul a indicat că Washingtonul trebuie să dea explicaţii în legătură cu ''laboratoare ucrainene pentru arme biologice''.

''Ucraina neagă strict orice astfel de acuzaţie'', a declarat, la rândul său, un purtător de cuvânt al preşedinţiei ucrainene. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante