UE avertizează Ryanair că trebuie să respecte drepturile pasagerilor

UE avertizează Ryanair că trebuie să respecte drepturile pasagerilor

Compania aeriană Ryanair trebuie să respecte, în totalitate, drepturile pasagerilor, inclusiv posibilele despăgubiri, ca urmare a planurilor sale de a anula între 40 și 50 de zboruri pe zi până la finele lunii octombrie, a anunțat luni Comisia Europeană, informează AFP.

"Companiile care operează în UE trebuie să respecte normele europene...Pasagerii ai căror zboruri au fost anulate au un set complet de drepturi. Acestea includ, dreptul de rambursare, de zbor retur, precum și dreptul la asistență și în anumite circumstanțe și dreptul la despăgubiri", a declarat Comisarul european pentru Transporturi, Violetta Bulc.

Oficialul citat a adăugat că nu este sarcina Comisiei să comenteze deciziile operaționale ale unei companii aeriene, dar a subliniat că Ryanair trebuie să respecte normele europene. "Suntem în contact cu Ryanair și ne așteptăm să respecte în totalitate aceste drepturi" a adăugat Violetta Bulc, subliniind că autoritățile naționale sunt responsabile de aplicarea normelor europene.

Compania aeriană irlandeză Ryanair a anunțat că intenționează să anuleze între 40 și 50 de curse aeriene pe zi până la sfârșitul lunii octombrie, într-o încercare de a îmbunătăți punctualitatea zborurilor și a face față numărului mai redus de angajați. Dacă operatorul aerian low-cost anulează timp de șase săptămâni 40 de zboruri pe zi, la un factor de încărcare de 90% (numărul scaunelor care sunt ocupate la fiecare zbor), vor fi afectați aproximativ 285.000 de pasageri, care vor beneficia de zboruri alternative sau de rambursări.

Ryanair, cea mai mare companie aeriană din Europa după numărul de pasageri, operează 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Timișoara, București și Craiova.

Anul trecut, compania a avut în România 2,6 milioane de pasageri, iar, pentru acest an, estimează o creștere de 40%, după ce vor fi introduse patru noi rute.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...