UE ia în considerare posibilitatea de a-l plăti pe Elon Musk ca acesta să ofere în continuare acces ucrainenilor la internet

UE ia în considerare posibilitatea de a-l plăti pe Elon Musk ca acesta să ofere în continuare acces ucrainenilor la internet

Uniunea Europeană ia în considerare posibilitatea de a-l plăti pe Elon Musk ca acesta să nu retragă sateliții Starlink care oferă acces la internet ucrainenilor.

Elon Musk

Propunerea UE a venit după ce Elon Musk a avertizat că nu va plăti la nesfârșit pentru accesul ucrainenilor la Starlink. Vineri, cei de la SpaceX au transmis Pentagonului că ar putea sista serviciul de internet în Ucraina dacă Pentagonul nu va achita câteva zeci de milioane de dolari lunar.

Elon Musk a precizat că operațiunea Starlink din Ucraina a produs costuri de 80 de milioane de dolari pentru SpaceX, iar suma ar putea crește la peste 120 de milioane de dolari până la finalul anului, potrivit Digi24 .

După ce vineri SpaceX informa Pentagonul că este nevoie să plătească pentru a nu întrerupe accesul la Starlink în Ucraina, Elon Musk a revenit sâmbătă spunând că s-a răzgândit.

La naiba .... chiar dacă Starlink încă este în pierdere, iar alte companii obțin miliarde de dolari de la contribuabilii americani, noi vom continua să livrăm gratuit guvernului Ucrainei”, a scris pe Twitter Elon Musk

Ministrul lituanian de externe, Gabrielus Landsbergis, a declarat că accesul la internet pe teritoriul Ucrainei nu ar trebui să fie responsabilitatea unei singure persoane care oricând ar putea să spună că nu mai continuă să furnizeze internet.

„M-am gândit că este probabil mult mai bine să fie un acord contractual între, să spunem, o coaliție de țări care ar putea cumpăra un serviciu de la domnul Musk, serviciul Starlink, și să îl furnizeze ucrainenilor și să continue să îl furnizeze ucrainenilor,” a spus Landsbergis.

Subiectul a fost adus în discuție la reuniunea celor 27 de miniștri de externe din UE, iar anumite țări deja s-au alăturat propunerii, dar Landsbergis nu a oferit și numele acestora.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?