UE, în căutare de alternative la gazul rusesc. Uniunea a semnat un acord cu Azerbaidjan pentru dublarea importurilor de gaz până 2027

UE, în căutare de alternative la gazul rusesc. Uniunea a semnat un acord cu Azerbaidjan pentru dublarea importurilor de gaz până 2027

„Astăzi, cu acest nou memorandum de înţelegere, deschidem un nou capitol în cooperarea noastră energetică cu Azerbaidjan, un partener cheie în eforturile noastre de a ne îndepărta de combustibilii fosili ruşi”, a afirmat preşedintele Comisiei, Ursula von der Leyen.

„UE se îndreaptă către furnizori de energie mai de încredere. Astăzi sunt în Azerbaidjan pentru a semna un nou acord. Scopul nostru: dublarea aprovizionării cu gaze din Azerbaidjan către UE în câţiva ani”, a declarat von der Leyen într-o postare publicată pe Twitter.

De asemenea, Azerbaidjanul a majorat deja furnizările de gaze naturale către Uniunea Europeană de la 8,1 miliarde de metri cubi în anul 2021 la 12 miliarde de metri cubi apreciaţi în anul 2022, a afirmat Comisia Europeană, conform Reuters .

Ilham Aliev, preşedintele Azerbaidjanului, a informat în urmă cu o săptămână că va fi semnat cu Uniunea Europeană un „document important privind securitatea energetică”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria