UE pregătește sancțiuni împotriva unor companii chineze care ajută complexul militar-industrial al Rusiei

UE pregătește sancțiuni împotriva unor companii chineze care ajută complexul militar-industrial al Rusiei

Statele membre UE vor discuta săptămâna aceasta sancţiuni împotriva unor companii chineze care vând Rusiei echipamente ce pot fi utilizate pentru armament, relatează „Financial Times”, potrivit Reuters și Agerpres.

FOTO Shutterstock

Potrivit unei liste cu propuneri de măsuri consultate de „Financial Times”, pe lista entităţilor care ar putea fi sancţionate figurează şapte firme chineze, și anume două din partea continentală a gigantului asiatic (3HC Semiconductors şi King-Pai Technology) şi cinci din Hong Kong (Sinno Electronics, Sigma Technology, Asia Pacific Links, Tordan Industry şi Alpha Trading Investments).

Dintre acestea, unele se află deja pe lista de sancțiuni a Statelor Unite. De exemplu, Washingtonul consideră că King-Pai este un furnizor pentru mai multe entităţi din complexul militar-industrial rus.

Deocamdată, Comisia Europeană nu a comentat informaţiile dezvăluite de „Financial Times”.

În schimb, Ministerul chinez de Externe a avertizat luni că, în cazul adoptării acestor sancțiuni, Beijingul va acţiona cu fermitate pentru a-şi apăra interesele.

De la începutul invaziei ruse în Ucraina, la 24 februarie 2022, UE a adoptat zece pachete de sancţiuni împotriva unor persoane şi companii din Rusia, provocând dificultăţi economice şi îngreunând finanţarea războiului numit de Vladimir Putin drept „operaţiune militară specială”, notează Reuters, potrivit Agerpres .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...