UE: Premierul R. Moldova, Maia Sandu, discută despre cooperare cu Dacian Cioloş

UE: Premierul R. Moldova, Maia Sandu, discută despre cooperare cu Dacian Cioloş

Premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat perspectivele de cooperare cu delegaţia României în grupul Renew Europe din Parlamentul European, condusă de Dacian Cioloş, informează miercuri guvernul de la Chişinău într-un comunicat transmis AGERPRES.

Sandu, ministrul de externe Nicu Popescu şi delegaţia care i-a însoţit în vizita oficială la Bruxelles au abordat şi modalităţile de refacere a încrederii cetăţenilor moldoveni în instituţiile statului.

Prim-ministrul de la Chişinău a mulţumit partenerilor români pentru sprijinul necondiţionat acordat cetăţenilor Republicii Moldova. "Simţim o mare deschidere din partea Uniunii Europene şi vă mulţumim pentru ajutorul constant. În ţara noastră se respiră altfel şi nu doar pentru noi, cei care am fost în opoziţie, ci şi pentru reprezentanţii societăţii civile, ai presei, pentru toţi cetăţenii", a declarat Maia Sandu.

Ea a apreciat şi susţinerea lui Cioloş, atât în mandatul său de comisar european, cât şi ca lider politic român.

Sandu a subliniat că guvernul pe care îl conduce s-a angajat ferm să implementeze o agendă europeană şi a menţionat ca priorităţi "curăţarea instituţiilor de stat, combaterea corupţiei, promovarea unor profesionişti integri în instituţiile statului, stimularea creşterii economice, reforma Procuraturii Generale, reforma justiţiei, asigurarea independenţei mass-mediei şi a respectării drepturilor omului".

Delegaţia română din cadrul Renew Europe, din care au făcut parte europarlamentarii Cristian Ghinea, Dragoş Tudorache, Ramona Strugariu, Nicolae Ştefănuţă şi Vlad-Marius Botoş, a încurajat noul guvern de la Chişinău să îşi păstreze curajul indiferent de obstacole şi presiuni şi să garanteze organizarea unor alegeri libere şi corecte la toamnă. Reprezentanţii Republicii Moldova au fost asiguraţi de tot sprijinul necesar pentru reformele de modernizare şi democratizare, arată comunicatul citat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina