UE triplează ajutorul umanitar pentru Fâșia Gaza. La ce sumă va ajunge valoarea totală

UE triplează ajutorul umanitar pentru Fâșia Gaza. La ce sumă va ajunge valoarea totală

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat sâmbătă o creștere semnificativă a ajutorului umanitar pentru Fâșia Gaza. Populația se confruntă cu o situație de criză, pe fondul recentelor evenimente violente.

Ursula von der Leyen a anunțat că va tripla ajutoarele UE pentru Fâșia Gaza FOTO Profimedia

După o discuție cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres, von der Leyen a declarat că decizia Comisiei Europene este de a tripla pachetul de ajutor umanitar, până la suma de peste 75 de milioane de euro.

„Comisia Europeană va crește imediat cu 50 de milioane de euro pachetul actual de ajutor umanitar prevăzut pentru Gaza. Valoarea totală va depăși astfel 75 de milioane de euro”, a subliniat șefa executivului european.

În ultimele săptămâni, regiunea Gaza a fost martora unor confruntări violente, după ce mișcarea islamistă palestiniană Hamas a lansat un atac sângeros asupra sudului Israelului, în data de 7 octombrie.

Escaladarea conflictului a avut un impact devastator, soldându-se cu peste 1.300 de israelieni morți, majoritatea fiind civili, și 3.200 de răniți. De asemenea, 120 de civili au fost luați ostatici și duși în Fâșia Gaza.

Pe de altă parte, în rândul palestinienilor s-au înregistrat, până în prezent, 2.215 de decese, iar regiunea a fost grav afectată.

Israelul a impus un „asediu total” asupra Fâșiei Gaza, determinând întreruperea aprovizionării cu apă, electricitate și alimente pentru populație. În plus, autoritățile israeliene se pregătesc pentru o posibilă operațiune terestră împotriva teroriștilor Hamas , cerând populației civile palestiniene să se îndrepte către sudul enclavei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat