UE va semna un acord pentru furnizarea a 110.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuţei

UE va semna un acord pentru furnizarea a 110.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuţei

Vaccinurile vor fi cumpărate cu fonduri UE şi livrate statelor membre, a declarat comisarul UE pentru sănătate, Stella Kyriakides. Dozele urmează să fie livrate proporţional cu populaţia, începând cu statele care au o nevoie mai mare, conform Reuters .

Livrările vor începe în „imediat” şi vor fi finalizate în următoarele luni, a anunţat compania.

Aproximativ 900 de cazuri de variola maimuţei au fost raportate în 19 ţări UE şi în Norvegia şi Islanda, ţări care vor avea de asemenea dreptul să primească doze de vaccin, deşi nu sunt membre UE, a precizat Comisia Europeană.

Vaccinul biotehnologic danez Bavarian Nordic, cunoscut sub numele de Imvanex în Europa şi Jynneos în Statele Unite, nu este încă autorizat în UE împotriva variolei maimuţei.

Agenţia Europeană pentru Medicamente poartă în prezent discuţii cu Bavarian Nordic pentru aprobarea rapidă a vaccinului. Unele state ale UE, inclusiv Germania şi Spania, şi-au făcut deja propriile comenzi pentru vaccin.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”