UE vrea un acord post-Brexit cu Regatul Unit, dar nu cu orice preţ, afirmă Ursula von der Leyen

UE vrea un acord post-Brexit cu Regatul Unit, dar nu cu orice preţ, afirmă Ursula von der Leyen

Uniunea Europeană vrea un nou acord comercial cu Regatul Unit, dar nu cu orice preţ, a declarat vineri preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, relatează Reuters.

"Unde există voinţă se găseşte o cale", a declarat preşedinta CE în cadrul unei conferinţe de presă, după două zile de convorbiri între liderii celor 27 de state membre.

"Am făcut progrese în multe domenii dificile, dar cele principale rămân în mare parte deschise", a spus preşedinta CE, menţionând garanţiile privind o concurenţă corectă între companii drept un punct cheie rămas în discuţie.

"Există în continuare multe lucruri de făcut", a mai spus Ursula von der Leyen, care a făcut apel la intensificarea discuţiilor privind un acord comercial.

La rândul ei, cancelarul german Angela Merkel a spus că semnele că Regatul Unit dă înapoi asupra angajamentelor luate prin acordul de ieşire sunt "amare", dar că încă este posibil un acord privind viitoarea relaţie.

"Nu pot să anunţ un progres. Atâta timp cât negocierile continuă, sunt optimistă", a afirmat Merkel în cadrul unei conferinţe de presă, precizând că multe depind de ceea ce vrea Marea Britanie de la un acord.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Priviți ce mută Rusia la granița cu Ucraina!

2 Americanii, semnal de forță! Priviți ce dihanie au scos din adâncuri!

3 Din culisele marilor tunuri / Cine este în spatele firmelor care importă 90% din gazul rusesc?

4 VIDEO Demonstrație de forță a MApN?

5 A comis-o! Un sfârc nărăvaș a sărit din cupa sutienului Biancăi Drăgușanu!