UEFA amână aplicarea noilor reguli din fotbal

UEFA amână aplicarea noilor reguli din fotbal

Noile reguli ale jocului de fotbal, în principal cea referitoare la henţul involuntar, nu vor fi aplicate cu ocazia turneului final al Ligii Naţiunilor şi nici la Campionatul European Under-21, la care va participa şi selecţionata României, a anunţat marţi UEFA, care intenţionează să le pună în operă la finele lunii iunie, informează AFP.

International Board (IFAB), garantul regulilor de joc din fotbal, a adus mai multe modificări, la începutul lunii martie. Astfel, orice gol înscris de un jucător care a atins balonul cu mâna în mod involutar va fi invalidat. La loviturile de la 11 m, portarii pot ţine doar un picior pe linia porţii şi nu ambele, ca până acum. De asemenea, la loviturile libere, atacanţii trebuie să se poziţioneze la un metru cel puţin de zidul defensiv etc.

IFAB fixase ca dată de punere în aplicare a acestor noi reguli ziua de 1 iunie, acordând însă posibilitatea menţinerii vechilor reguli până la terminarea competiţiilor în derulare.

UEFA a decis, astfel, că "diferitele modificări ale legilor jocului se vor aplica în toate competiţiile UEFA care vor începe pe 25 iunie sau după această dată", ceea ce va permite ca acestea "să coincidă cu debutul noului sezon", potrivit unui comunicat difuzat marţi de forul continental.

În consecinţă, explică instanţa organizare a turneelor europene, Final Four-ul Ligii Naţiunilor, care va avea loc în Portugalia (5-9 iunie), Campionatul European de tineret din Italia şi San Marino (16-30 iunie), unde vor fi prezenţi şi "tricolorii" mici, antrenaţi de Mirel Rădoi, precum şi meciurile disputate în iunie în preliminariile EURO 2020, se vor disputa după vechile reguli.

Echipa naţională de seniori a României întâlneşte Norvegia (7 iunie, ora 21:45) şi Malta (10 iunie, 21:45), în deplasare, în cadrul grupei F a preliminariilor EURO 2020.

Noul regulament se va aplica aşadar în turul preliminar al Ligii Campionilor, pe 25 iunie, în cel al Europa League, pe 27 iunie, precum şi în Supercupa Europei, dintre Liverpool şi Chelsea, care va avea loc pe 14 august, la Istanbul.
AGERPRES (AS/auto: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...